Ünlü sanatçı Haluk Akakçe yaşamını yitirdi

Çağdaş sanat dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Haluk Akakçe, acı bir haberle kaybettik. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve dokuz gün boyunca komada kalan 53 yaşındaki sanatçı, bu sabah hayatını kaybetti.

haluk akakce habermeydan

Ünlü sanatçı Haluk Akakçe yaşamını yitirdi.

Renkli kişiliğiyle tanınan sanatçı Haluk Akakçe, bu sabah Nişantaşı’ndaki evinde hayatını kaybetti. Akakçe’nin cenazesi, gerekli işlemler için Taksim İlkyardım Hastanesi’ne nakledildi.

Uzun süredir mücadele ettiği akciğer kanserine maalesef yenik düşen Haluk Akakçe’nin vefat haberi, sevdiklerini ve sanat camiasını derin bir üzüntüye boğdu.

Haluk Akakçe, 30 Eylül’de Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, dokuz gün komada kaldığını ve mucizevi şekilde geri döndüğünü paylaşmıştı: Ruhlar evinden dönüş. Nasıl tanimlanır bilemedigim. Kocaman karanlık komadadan doktorların dokuz günlük mucuzevi çabalarıyla geri döndüm. Hepinizi seviyorum.

HALUK AKAKÇE KİMDİR?

24 Temmuz 1970 tarihinde Ankara’da doğan Haluk Akakçe, Bilkent Üniversitesi’nde iç mimarlık eğitimi aldıktan sonra Londra’daki Royal College of Art ve Amerika’daki The School of the Art Institute of Chicago’da MFA derecesini birincilikle tamamladı. Sanat kariyerine 1997 yılında Chicago’da açtığı ilk kişisel sergiyle başlayan Akakçe, bu sergiden sonra sanat çalışmalarını Londra ve New York’ta sürdürdü.

Haluk Akakçe, dünyanın önde gelen sanat merkezlerinde birçok sergi açma fırsatı buldu. İşlerinin sergilendiği mekanlar arasında Whitney Museum of American Art (New York, 2002), PS-1 Contemporary Art Center (Long Island City, New York, 2001), New Museum (New York, 2002), Tate Britain (Londra, 2004), Chelsea Art Museum (New York, 2007), Thyssen-Bornemisza Art Contemporary (Kunsthaus Graz, Avusturya, 2008) ve İstanbul Modern Sanat Müzesi (İstanbul, 2009) gibi prestijli yerler bulunmaktadır.

Sanatçı Haluk Akakçe’nin katıldığı önemli bienal ve festivaller arasında şunlar bulunmaktadır: 2002’deki “Metropolitan Iconographies” 25. Sao Paulo Bienali, 2001’deki “Painting at the Edge of the World” Walker Art Center, Minneapolis ve Paolo Colombo küratörlüğündeki 6. Uluslararası İstanbul Bienali. Bu etkinlikler, sanatçının uluslararası arenada tanınmasına ve eserlerinin geniş kitlelere sunulmasına katkıda bulunmuştur.

Sanatçı Haluk Akakçe, 2006 yılında Las Vegas valisinin davetiyle büyük bir projeye imza atmıştır. Bu proje, “Sky is the Limit” adını taşımaktadır ve Las Vegas’ın Fremont Caddesi’nde yer alan dünyanın en büyük LED ekranı olan Viva Vision’da gerçekleştirilmiştir. Bu etkileyici projede Akakçe’nin sanatsal yaratıcılığı büyük bir ekran üzerinde izleyicilere sunulmuş ve 2006 yılında büyük ilgi görmüştür.

 

 

Exit mobile version