Türkiye’nin konuştuğu yazar Eylem Tok kimdir?

Ölümlü kazaya karışan 17 yaşındaki oğlunu önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçırdığı ortaya çıkan yazar Eylem Tok ile ilgili gelişmeler gündemde merak ediliyor. Peki Eylem Tok kimdir, kaç yaşında? Eylem Tok olayı nedir?

Turkiyenin konustugu yazar Eylem Tok kimdir habermeydan e1710441933176

Türkiye’nin konuştuğu yazar Eylem Tok kimdir?

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci’nın yaşamını kaybetmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. Olay sonrası oğlunu önce Mısır’a ardından ABD’ye kaçırdığı ortaya çıkan yazar Eylem Tok hakkındaki detaylar merak ediliyor.

Eylem Tok kimdir?

Eylem Tok, Türkiye’nin tanınmış yazar, şair, senarist ve yönetmenlerinden biridir. İktisat ve psikoloji eğitimi aldı. Çok satanlar listesine giren romanlar yazdı. Ayrıca senaryosunu yazıp yönettiği filmleri pek çok uluslararası film festivalinde gösterildi.

Kendini masalcı olarak tanımlayan Eylem Tok, çocuklar ve gençle için de kitaplar kaleme almaya başladı. Bunlardan ilki olan Dev ile Üç Cüce adlı romanı önce İngiltere’de The Giant and the Three Dwarves adıyla yayımlandı ve Kanada, Amerika gibi ülkelerde aynı anda satışa çıktı. Eylem Tok’un farklı yayınevlerinden çıkan üç romanı bulunmaktadır. Dev ile Üç Cüce yazarın ilk çocuk kitabıdır. Ünlü yazarın, Dr. Bülent Cihantimur ile evli olduğu biliniyor.

Türkiye’nin konuştuğu Eylem Tok olayının ayrıntıları

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de iddiaya göre yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu T.C., saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralanmıştı. Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu T.C.’yi olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edilmişti.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçundan, şüpheli T.C. hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edilmişti. Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı ve iade talebinde bulunulduğu da öğrenilmişti.

Exit mobile version