Tuğba Özay Kimdir? Ünlü Manken Şimdi Ne Yapıyor?

Son günlerde depremzedelerin yaşadıklarını sosyal medyada paylaşmaya başlayan Tuğba Özay, uzun yıllardır devam eden kariyeriyle de dikkat çekiyor.

tugba 1

Ünlü manken Tuğba Özay, son günlerde sosyal medyada depremzedelere dair paylaştığı içeriklerle gündeme geldi. Deprem alanlarında oluşan eksiklikleri ve insanların yaşadığı problemleri vurgulayan videolarla kamuoyunun karşısına çıkan Tuğba Özay; sosyal medya kullanıcılarının takdirini kazandı. 90’lı yıllardan bu yana magazin dünyasının takip ettiği figürlerden olan ünlü manken, kariyeri boyunca birçok farklı alanda faaliyet göstermesiyle de biliniyor. Bir dönem siyaset alanında dahi bulunmasıyla bilinen başarılı isim, döneminin en başarılı mankenlerinden biri olarak biliniyor.

Tuğba Özay Kaç Yaşında, Nereli?

10 Şubat 1978’de İstanbul’da dünyaya gelen Tuğba Özay; yakın zamanda vefat eden ders kitapları yazarı ve şair İlhan Özay’ın kızı. Anne tarafından Antalya, baba tarafından Trabzonlu olan ünlü isim; Fenerbahçe Lisesi ve Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro bölümlerinde eğitim gördü. Mankenlik kariyeri öncesinde sporculukla uğraşan Özay; yelkencilik ve yüzme alanlarını denemesi sonrasında, 5 yıl boyunca Fenerbahçe kadın voleybol branşında yer aldı. 1994 yılında bir Vakko defilesiyle mankenliğe adım atan Özay, sonraki yıllarda bu alandaki başarılı bir kariyer oluşturdu.

1995 yılında yapılan Miss Model of Turkey yarışmasını kazanan Tuğba Özay; Miss Model of the World yarışmasında ise ikinci olmuştu. Bu başarısı sonrasında bir dönem Paris’te de mankenlik yapan Özay; o dönem yılın mankeni ödülü dahi almıştı. Mankenlik kariyeriyle birlikte oyunculuk alanında da çeşitli teklifler alan başarılı isim; birçok tiyatro oyunu, sinema filmi ve televizyon dizisinde de boy göstermiştir. Fısıltı Dergisi, Zeyn Ayakkabı, Jandarma Güçlendirme Vakfı, Sabah Gazetesi, Star Live Dergisi, Schlafgut, Burada Dergisi gibi markaların reklamlarında da oynayan Özay; birçok ünlü şarkıcının klibinde de rol aldı.

2010’lu yıllarda mankenlik ve oyunculuk kariyerinin yanına müziği de ekleyen ünlü isim; 2010 yılında Armoni, 2011 yılında Üç Nokta ve 2016 yılında Pes Etme isimli albümleriyle müzik dinleyicisinin huzuruna çıkmıştı. Özel hayatında ise 2009 yılında yaptığı evlilikle çok konuşulmuştu. İtalyan iş adamı Ludovic Fattizzio’yla evlenen Özay; düğüne katılan ünlü futbolcularla çektirdiği fotoğrafla birlikte, Türkiye’de çokça bahsedilen bir karede yer almıştı. 2015 yılında Fattizzio’dan ayrılan Özay, yakın dönemde magazin gündeminde yer almamakta.

Siyaset Denemeleri

2000’li yıllardan bu yana siyasetle alakalı girişimleriyle de gündeme gelen Tuğba Özay; yakın dönemde hayatını kaybeden Deniz Baykal’ın bizzat katılımıyla CHP üyesi olmuştu. 2015 yılında CHP’den İstanbul 1. Bölge Aday Adayı olan başarılı manken, aday listesine kalmayı başaramamıştı.

Exit mobile version