Tecavüz Suçuyla Hüküm Giyen Paul Haggis, 10 Milyon Dolar Tazminata Mahkum Edildi!

Oscar ödüllü yönetmen Paul Haggis, tecavüz suçuyla çıktığı davada 10 milyon dolar tazminata mahkum edildi.

haggis1

Hollywood‘daki #MeToo akımıyla birlikte, birçok ünlü ismin tecavüz ve taciz skandalları kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Harvey Weinstein ve Kevin Spacey’nin davaları gündemde büyük bir yer işgal ederken; döneminin popüler isimlerinin sektörden dışlanmaya başladığı da görüldü. Spacey, Weinstein ve daha birçok ismin Hollywood’dan “cancellandığı” bu dönemde; karısının kendisine uyguladığı psikolojik şiddeti kanıtlamayı başaran Johnny Depp ise, sektördeki itibarını yeniden elde etmeye başladı.

Adı tecavüz suçuyla anılan isimlerden biri de, Kanadalı ünlü yönetmen Paul Haggis olmuştu. ABD basınından aktarılan bilgilere göre; Haggis’in davasının 2013 yılında karıştığı bir olay sonucunda açıldığı öğrenildi. Reklamcılık ve yayıncılık yapan Haleigh Breest’e tecavüz ettiği gerekçesiyle New York’ta hakim karşısına çıkan ünlü senarist ve yönetmen; karar duruşmasında suçlu bulunan taraf oldu. 69 yaşındaki Paul Haggis; toplamda 10 milyon dolara ulaşan bir maddi tazminat ödemeye mahkum edildi.

New York’ta devam eden davada; Haleigh Breest’in sunduğu delillerin hakim tarafından kabul gördü. Bu delillerin Paul Haggis’in uyguladığı istismarı net bir biçimde ortaya çıkarması sonucunda, duruşma karara bağlandı ve ilk olarak 7.5 milyon dolarlık tazminat kararı çıktı. Kararın açıklanması esnasında ek maddeleri de devreye sokan hakim, Haggis’in ödeyeceği tazminatı 10 milyon dolara çıkardı.

2017’deki bir film galasında Haleigh Breest tarafından ortaya atılan tecavüz iddiası, yaklaşık 5 yıl süren mahkemenin sonunda Breest lehine sonuçlandı. Tecavüz davasından hüküm giyen ve tazminata mahkum edilen Paul Haggis; aynı dönemde üç kadının daha tecavüz suçlamasıyla karşılaşmıştı. Cinsel saldırı sebebiyle yalnızca Breest tarafından dava edilen ve mahkum olan Haggis; alınan bu karar hakkında itirazlarının süreceğini açıkladı.

Dava esnasında suçlamaların tamamını reddeden Paul Haggis, hakkında ceza davası açılmaması sayesinde hapis sürecine girmedi. Bu sayede mahkemeye itiraz haklarını bireysel olarak yürüten ünlü yönetmen; bu davanın kendisini maddi olarak bitirdiğini belirtti. Maddi yönden yaşadığı problemi ve isminin lekelenmesini kabul edemeyeceğini belirten 69 yaşındaki yönetmen; itiraz süreçlerinde kendisin aklayabilmek adına elinden geleni yapacağını ifade etti. Ayrıca, kendisini aklama isteğini “Adımı temizleyerek öleceğim” sözleriyle dile getirdi.

Dünya çapında meşhur olmuş birçok filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Paul Haggis; James Bond serisinin 2000’lerdeki başarılı yapımlarından Casino Royale, Oscar başarıları elde eden Million Dollar Baby ve aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği Crash filmleriyle tanınıyor. Crash ve Million Dollar Baby yapımlarıyla 2 Oscar ödülü kazanan ünlü senarist ve yönetmen; hakkında çıkan suçlamalar sonrasında yalnızca televizyon yapımlarında çalışmalar yürüttü.

Exit mobile version