Sinem Uslu Kimdir? Yeni Bir Dizide Oynayacak Mı?

Dizilerde gösterdiği performanslarla popüler olan Sinem Uslu, geçtiğimiz yıldan bu yana yeni bir projede rol almadı.

sinem uslu 1

Televizyon kariyeri yaklaşık 15 yılı bulan Sinem Uslu, günümüzde de aktif bir biçimde sektörü takip etmeyi sürdürüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl yayınlanan Evlilik Hakkında Her Şey dizisinde rol alan ünlü isim; önceki yıllarda ise birçok fenomen dizide boy gösterdi. Geçmişte Sinem Öztürk ismiyle tanınan başarılı oyuncu, 2016’da ünlü yapımcı Mustafa Uslu’yla evlendi ve eşinin soyadını aldı. Birçok farklı kanalda sunuculuk da yapan ünlü oyuncu, yeni projeleriyle merakla beklenen isimlerden biri.

Sinem Uslu kimdir? Yeni bir dizide oynayacak mı? Arka Sıradakiler’in yeni versiyonunda var mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Sinem Uslu’nun Hayatı

9 Ocak 1985 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Gözde Sinem Uslu; gençlik yıllarından itibaren sinema alanında faaliyet göstermekte. Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden mezun olan ünlü oyuncu; üniversite eğitimini de sinema üzerine aldı ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü’nden mezun oldu. Öğrencilik dönemi ve sonrasında 26 kısa metraj filmde oynayan Uslu; 8 kısa metraj filmin de yönetmenliğini üstlendi. Üniversiteyi bitirdikten sonra kamera arkası yerine kamera önüne odaklanan ünlü isim; oynadığı ilk dizilerle birlikte Türkiye çapında tanınan bir isim oldu.

İlk olarak Duvar isimli dizide kısa bir süre rol alan Sinem Uslu; aynı yıl içerisinde başlayan Arka Sıradakiler dizisi sayesinde büyük bir şöhret elde etti. Beş yıl süren dizide Gamze karakterine hayat veren başarılı oyuncu; bu dizinin ardından kariyerini istikrarlı bir şekilde sürdüren ender isimlerden biri oldu. İlk sinema filmi deneyimini Arka Sıradakiler dizisinin yönetmeni Hamdi Alkan’ın çektiği Dersimiz Atatürk filmiyle elde etti. Bu filmde öğretmen karakterine hayat veren Uslu; bu deneyiminden önce de bir TV filminde rol almıştı.

2012 yılında başlayan Huzur Sokağı dizisinde de istikrar yakalamayı başaran Sinem Uslu; 2 sezon süren dizide Şükran karakterine hayat verdi. Huzur Sokağı’nın devam ettiği esnada ilk sunuculuk deneyimini de yaşayan Uslu; TRT Türk’te yayınlanan Fikir Atölyesi isimli programla sunucu olarak kamera karşısına geçti. 2014’te Hayat Yolunda dizisinde yer alan ünlü oyuncu, bu diziyle ise yalnızca 1 sezon ekranlarda kaldı. 2015’te Kiralık Aşk dizisinin kadrosuna dahil olan Sinem Uslu; dönemin en başarılı romantik komedisi olan bu yapımla popülerliğini perçinlemiş oldu.

2016’da Paramparça’nın son sezonunda kadroya dahil olan Uslu, bu dizideki performansıyla da dikkat çekti. Bir sezon süren Paramparça macerası sonrasında ise; ünlü ismin iki sinema filmi birden vizyona girdi. Kurtlar Vadisi serisinin son filmi olan Kurtlar Vadisi Vatan’da Deniz Komutan rolünü üstlenen Sinem Uslu; aynı yıl vizyona giren Ayla filminde ise Gazeteci Özge karakterine hayat verdi. 2016’da Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu’yla evlenen ünlü oyuncu; evliliğin ardından eşinin soyadını kullanmaya başladı.

2018’de TRT 1’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisine katılan ünlü isim; Mahperi Hatun karakteriyle izleyici karşısına çıktı. Bir sezonluk Diriliş Ertuğrul tecrübesi sonrasında ekranlara ara veren Sinem Uslu; 2021’de yeniden kamera karşısına geçti. Evlilik Hakkında Her Şey dizisinde Melisa karakterine hayat veren Uslu; bu dizideki performansıyla da takdir topladı. Ünlü oyuncunun bir sonraki projesinin Arka Sıradakiler dizisinin devamı olduğu iddia edilse de, oyuncunun tarafından bu iddia henüz doğrulanmadı.

Exit mobile version