Sinan Akçıl Kimdir? Yeni Şarkısı Ne Zaman Geliyor?

Uzun yıllardır müzik sektöründe yer alan Sinan Akçıl, son dönemde ise şarkıcılık kariyeriyle gündemde.

sinan akcil 1

Pop müziğin en çok bilinen figürlerinden biri olan Sinan Akçıl, yaklaşık 20 yıldır müzik piyasasının içerisinde. Geçmişte söz yazarlığı ve prodüktörlükle büyük başarılar kazanan ünlü isim, son yıllarda ise sahnenin önüne çıktı. Müzisyen bir aileden gelmesi ve üretimin arka planına olan merakı sayesinde genç yaşta başarı kazanan Akçıl, solistlik macerasında da popülerliğini koruyabildi. Bir dönem magazin gazetecilerinin de merakla takip ettiği isimlerden olan Sinan Akçıl, son yıllarda ağırlıklı olarak şarkılarıyla gündeme gelmekte.

Sinan Akçıl kimdir? Yeni şarkısı ne zaman geliyor? Fazıl Say hakkında ne söyledi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Sinan Akçıl’ın Hayatı

20 Mayıs 1982 tarihinde Hollanda’nın Leeuwarden bölgesinde dünyaya gelen Sinan Akçıl, müzisyen bir ailenin mensubu. Babası Saim Akçıl ve kardeşi İdil Akçıl’ın da müzisyen olması, ailecek bu yönde bir ilgi olduğunu göstermekte. Küçük yaşlarda besteler yapmaya başlayan Sinan Akçıl, bu sayede kısa bir sürede kariyerini bu yönde ilerletme emarelerini göstermişti. 2000’li yıllardan itibaren müzik sektöründe etkili bir figür haline gelen Akçıl, özellikle de prodüktörlük yönüyle döneminin en başarılı isimlerinden biri oldu.

2000’li yılların ortalarından itibaren Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Candan Erçetin, Yaşar, Zeynep Casalini, Mustafa Sandal, Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Kutsi, Petek Dinçöz gibi isimlerle çalışmalar yürüten Sinan Akçıl; hem söz-müzik hem de prodüksiyon anlamında önemli işlere imza attı. Aynı dönemin en popüler pop şarkıcıları olan Hande Yener ve Hadise’yle çalışmasıyla da bilinen Akçıl; bu dönemde her iki isimle de ilişki yaşaması sebebiyle de konuşulmuştu.

2009’da Hadise’nin Eurovision’a katıldığı ve dördüncü olduğu Düm Tek Tek şarkısının da yapımcılığını üstlenen Akçıl; 2010 yılında ise Hande Yener’le birlikte çalışmaya başladı. Ünlü şarkıcının Hande’ye Neler Oluyor, Hande’yle Yaz Bitmez ve Teşekkürler albümünde söz yazarlığı, beste ve yapımcılık görevlerini üstlendi. 2011 yılında ise solistliğe geçme kararını alan Akçıl, ilk albümü Kalp Sesi’ni yayınladı. Bu albümdeki Atma şarkısını Hande Yener’le birlikte söyleyen Akçıl, dönemin en popüler şarkılarından birine imza attı.

Hande Yener’le olan iş birlikteliğini bu dönemden itibaren devam ettirmeyen Akçıl; vokal performansının yoğun eleştiriler almasına rağmen solistlik kariyerini sürdürdü. 2011’den itibaren tam 9 albüm yayınlayan Sinan Akçıl; son yılların en üretken müzisyenlerinden biri olarak biliniyor. Günümüzde dahi solistlik kariyeri hakkında olumsuz eleştiriler alan ünlü isim, birçok performansıyla ise olumlu değerlendirmelerle karşılaştı.

2018 yılında evlendiği Burcu Kıratlı ile 2019’da boşanan Sinan Akçıl, evlilik hayatını bir kez daha yine aynı isimle deneyimledi. 2021’de yeniden Burcu Kıratlı ile evlenen Akçıl, 1 yıl sonra bir kez daha boşandı.

Exit mobile version