Simge Fıstıkoğlu Kimdir? Hangi Kanala Transfer Oldu?

Ünlü sunucu Simge Fıstıkoğlu, anlaştığı yeni kanalıyla uzun bir sürenin ardından gündeme geldi.

simge fistikoglu 1

Ünlü televizyoncu Simge Fıstıkoğlu, 2000’lerden bu yana sunucular arasındaki en popüler isimlerden biri. Son yıllarda önceye oranla daha az program yapan Fıstıkoğlu, buna rağmen yaptığı yeni işlerle her zaman ilgi çekmeyi başarıyor. Spor gazeteciliğinde de uzun süreli bir tecrübesi bulunan başarılı isim; öte yandan da habercilik alanında da bir dönemin en popüler figürlerindendi. Bugün itibarıyla program yapacağı yeni kanalı netleştiren Simge Fıstıkoğlu, hayranları tarafından yeni programlarıyla merakla beklenmekte.

Simge Fıstıkoğlu kimdir? Hangi kanala transfer oldu? Kaç yaşında? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Simge Fıstıkoğlu’nun Hayatı

12 Aralık 1982 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Simge Fıstıkoğlu, üniversite döneminin hemen ardından televizyonculuk kariyerine başladı. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan ünlü spiker, 2006 yılında Habertürk televizyonunda yeni kariyerine ilk adımı attı. Uzun yıllar Habertürk bünyesinde çalışan Fıstıkoğlu, 2009 yılında aynı kurumda spor müdürü unvanını kazandı. 2011 yılında A Haber’e geçen ünlü isim, yalnızca 1 yıl sonrasında Habertürk bünyesine geri döndü.

Habertürk’teki ikinci döneminde haber bölümünde çalışmaya başlayan Simge Fıstıkoğlu; 1 Gün ve Gün Başlıyor isimli programları sundu. Burası Haftasonu programının da sunuculuğunu üstlenen ünlü isim; 2013’te ise aynı grubun bir diğer kanalı olan Show TV’ye transfer oldu. Show’da Yeni 1 Gün ve Haftasonu Ana Haber programlarını sunan Fıstıkoğlu; 2014 yılında Show ve Habertürk’teki görevlerinden ayrıldı. Farklı kurumlarda çalışmaya başlayan Simge Fıstıkoğlu; bu dönemde yeniden spor haberciliğine dair işlere imza attı.

2015 yılında TRT Spor kanalında program sunmaya başlayan Fıstıkoğlu, Topuklu Krampon isimli programda yer aldı. TRT Spor’da kısa süreli bir deneyim yaşayan ünlü sunucu, yine 2015 yılında NTV’ye geçti. NTV’de Simge Fıstıkoğlu’yla Spor Akşamı ve Günün İçinden programlarını sunan başarılı isim; buradaki kariyerini 2020’ye kadar sürdürdü. 2018 yılında şu anki eşi Emir Tavukçuoğlu’yla evlenen Simge Fıstıkoğlu; sonrasındaki programlarda eşinin soyadını da ismiyle beraber kullandı.

2020’de NTV’den ayrılmasının ardından kısa süreli bir Olay TV tecrübesi yaşayan Simge Fıstıkoğlu; yaklaşık 2 yıllık aranın ardından Sözcü TV ile ekranlara dönüyor. Bugün Sözcü’nün resmi sitesinden açıklanan haberde, ünlü sunucunun haftada iki gün yayında olacak bir tartışma programıyla ekranlara döneceği belirtildi. Son dönemde kendisini göstermeyi başaran kanallardan olan Sözcü TV; ana haber sunuculuğuna da Fatih Portakal’ı getirmişti.

Exit mobile version