Şevket Altuğ Kimdir? Kaç Yaşında?

Yeşilçam'ın en çok bilinen aktörlerinden Şevket Altuğ, son yıllarda gelen yeni proje tekliflerini kabul etmemesiyle biliniyor.

sevket altug 1

Ülkemiz sinemasının 70’li ve 80’li yılları, zorlu geçmesine rağmen birbirinden başarılı filmlere de tanıklık etti. Bu yapımların birçoğunda boy gösteren Şevket Altuğ; oynadığı sinema filmleri ve diziler sayesinde günümüzde de her zaman iyi sözlerle anılan bir isim. 90’larda çocuk olan her insanın Süper Baba olarak zihnine kazınan usta oyuncu; geçtiğimiz günlerde doğum gününü kutlaması nedeniyle internet mecralarında gündeme geldi. Son yıllarda dizi veya film projelerinde yer almayan Altuğ; birçok kez emekliye ayrıldığını belirtmişti.

Şevket Altuğ kimdir? Kaç yaşında? Yeni bir projede oynama ihtimali var mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Şevket Altuğ’un Hayatı

13 Mart 1943 tarihinde Balıkesir’de dünyaya gelen Şevket Altuğ, aslen Trabzonlu bir ailenin mensubu. İlkokul yıllarında girdiği Galatasaray Lisesi’nden 1960 yılında mezun olan Altuğ, aynı yıl İstanbul Üniversitesi’nin konservatuvarında eğitim almaya başladı. Burada aldığı eğitimle birlikte tiyatro kariyerine hızlıca adım atan Altuğ, Dostlar Tiyatrosu ve Ankara Sanat Tiyatrosu gibi önemli platformlarda sahne aldı. 1970’li yıllardan itibaren sinema kariyerine de adım atan Şevket Altuğ, burada elde ettiği başarıyla ülkemizdeki birçok insanın hafızasına kazındı.

1975 yılında Hülya Koçyiğit ve Uğur Dündar’ın başrollerini paylaştığı İşte Hayat filmiyle sinemaya başlayan Şevket Altuğ; sonraki yıllarda ise hiç ara vermeden birçok önemli yapımda rol aldı. Hababam Sınıfı serisindeki birçok filmde kimya öğretmeni Şevket Hoca’yı canlandırdı. Hababam Sınıfı’yla birlikte Arzu Film ekolündeki birçok yapımda da yan rollerde yer alan Altuğ; 80’li yıllarda ise Kemal Sunal’la birlikte başrol oynadığı filmlerle hatırlanıyor.

Kemal Sunal’ın başrolünde yer aldığı Yedi Bela Hüsnü ve Tokatçı filmleri; Şevket Altuğ’un da sinemadaki başrol işleri arasında gösterilmekte. Şekerpare, Dolap Beygiri gibi klasikleşen yapımlarda da aynı dönemde rol alan Şevket Altuğ, 1986 yılıyla birlikte izleyicilerinin aklına dizilerle kazınmaya başladı. 1986-1988 yılları arasında TRT’de Perihan Abla dizisinde Perran Kutman’la birlikte başrol oynayan Altuğ; bu yapımda oynadığı Şakir rolüyle günümüzde de hatırlanmayı başarmıştır.

1992 yılında Yavuz Turgul’un Gölge Oyunu filminde rol alan Altuğ, bu filmin 1 yıl sonrasında ise Süper Baba dizisinde başrolü üstlenir. Üç çocuklu ve yalnız bir baba olan Fiko karakteriyle tüm Türkiye’nin sempatisini kazanan Şevket Altuğ; yaklaşık 4 sezon boyunca reyting rekoru kıran dizisiyle 90’lı yıllara damgasını vurmuştur. Süper Baba sonrasında yalnızca Unutma Beni adlı diziyle ekranlara dönüş yapan Altuğ, dizinin erken final yapmasıyla birlikte sinema ve dizilere veda etmiştir. Uzun bir süredir tiyatro da yapmadığı bilinen Şevket Altuğ; ünlü tatil kasabası Datça’da emeklilik günlerini yaşamakta.

1971 yılında Jale Erdoğdu’yla evlenen ünlü oyuncunun, Kerem ve Kezban isimli iki çocuğu da bulunmakta.

Exit mobile version