Sevilen oyuncu Rıza Akın’dan acı haber..

Oyuncu Rıza Akın bu sabah beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

photo 2022 11 02 11 40 00

Acı haberi sevenleri ile oyuncu arkadaşı Menderes Samancılar paylaştı.. En son “Sevmedim Deme” adlı filmde rol alan oyuncunun beyin kanaması geçirdiğini duyuran oyuncu Menderes Samancılar, “Canım kardeşim Rıza Akın’ı kaybettik.” paylaşımıyla vefat ettiğini duyurdu.

 

Rıza Akın kimdir

57 yaşındaki oyuncu Rıza Akın’ın ailesi Erzincanlıdır. Tiyatro ile ortaokul yıllarında tanışan usta oyuncu Halk Evlerinde tiyatro eğitimi almıştır. Sadece sanat yapabilmek için Ankara’ya taşınan Rıza Akın daha sonra iletişim fakültesine girerek mezun olmuştur. Bir dönem de gazetecilik yapan oyuncu dizilerde ve filmlerde canlandırdığı karakterler ile yeteneğini konuşturmaktadır. Adana Tiyatro Derneği’nin hala yöneticiliğini yapan usta oyuncu, Kuartet isimli oyun ile yeniden izleyicileri ile buluşmuştur. Bıyıkları ve kır saçları ile beğeni toplayan oyuncunun özel hayatı hakkında pek bilgi yoktur. Hayatının büyük bir kısmını tiyatroya adayan sanatçı magazin habercilerinin ilgi odağıdır.

Ulusal bir kanalda aktif olarak habercilik ve oyunculuk işine yapmaya devam etmektedir. Orta yaş televizyon izleyicisinin yakından tanıdığı Rıza Akın pek çok farklı oyun ve rol ile ödüllere de layık görülmüştür. Birbirinden değişik karakterlere bürünen ve aldığı her rolün altından başarıyla çıkan usta oyuncu yaptığı seslendirmeler ile de dikkat çekmektedir. Kurduğu tiyatro gruplarının sanat danışmanlığını da sürdüren Akın, hayatının belli dönemlerinde tiyatroya ara verse de dönüp dolaşıp gene her farklı süreçte tiyatro ile buluşmaktadır.

 

 

Exit mobile version