Selahattin Paşalı Kimdir? Ömer Dizisinin Başrolü Kaç Yaşında?

Son dönemde Ömer dizisindeki performansıyla gündeme gelen Selahattin Paşalı'nın hayatına dair merak edilenler neler?

selahattin 1

Ünlü oyuncu Selahattin Paşalı, son dönemin en başarılı erkek oyuncularından biri olarak gösteriliyor. 2 Şubat 1990 tarihinde İzmir’de doğan Paşalı, 2010’lu yılların sonlarında başladığı oyunculuk kariyerinde önemli işlere imza attı. 33 yaşında ve 1,85 boyunda olan başarılı isim, 2022 ve 2023 yılında ses getiren işleri sayesinde tüm Türkiye’de adını duyurdu. Yakın dönemde yayın hayatına başlayan Ömer dizisinde başrolü üstlenen Selahattin Paşalı, hayranları tarafından hayatı merak edilen isimlerden biri haline geldi. Magazin sayfalarında fazla yer almamasıyla da dikkat çeken oyuncu, hayranları tarafından yoğun bir şekilde inceleniyor.

İlk ve orta okulu Bodrum’da okuyan Paşalı, lise eğitimini ise Bahçeşehir Koleji’nde aldı. Lise yıllarında Darüşşafaka’da basketbol da oynayan genç oyuncu, bu yeteneğiyle de dikkat çekti. Üniversiteyi Budapeşte’deki IBS International Business School’da Sanat Yönetimi okuyarak tamamladı. Üniversite eğitimi sonrasında Craft Atölye’de oyunculuk eğitimi alan Selahattin Paşalı; bu alana yönlendikten kısa bir süre sonra başarılı işlerle adını duyurmaya başladı.

2017’de Show TV’de yayınlanan Kalp Atışı dizisindeki rolüyle ilk profesyonel oyunculuk deneyimini yaşayan Selahattin Paşalı; sonraki süreçte de kariyerine dizilerle devam etti. Kanal D’de yayınlanan Bir Umut Yeter ve Leke dizileriyle kariyer yükselişini sürdüren 33 yaşındaki yıldız, 2020 yılında ise Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver gibi isimlerin başrollerini üstlendiği Babil isimli dizide rol aldı. Televizyon dizilerine bu projenin ardından 3 yıllık bir ara veren Paşalı, Gökçe Bahadır ve Barış Falay’ın da kadrosunda olduğu Ömer dizisiyle TV’ye döndü.

Dijitalde ve Sinemada Selahattin Paşalı

İnternet platformlarında yayınlanan dizilerde de kendisini göstermeyi başaran Selahattin Paşalı; ilk olarak Netflix’teki Aşk 101 dizisinde Osman karakterini canlandırmıştı. 2022 yılında Netflix’te yayınlanan Pera Palas’ta Gece Yarısı’nda da oynayan Paşalı, bu dizide ise Halit karakterine hayat verdi. Her iki projede de kendisine özgü bir hayran kitlesi edinen Paşalı; bu dönemde sinema kariyerinde de önemli işlere imza attı.

Soner Caner’in tek plan çekilen Mukavemet isimli filminde başrolü üstlenen Paşalı, aynı yıl çok ses getiren bir filmin daha başrolü oldu. Ödüllü yönetmen Emin Alper’in Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan Kurak Günler filminde Savcı Emre karakterini canlandıran Selahattin Paşalı; bu filmdeki performansıyla sinema seyircisinin de takdirini kazanmayı başardı.

2022 yılında kariyer anlamında önemli işler başaran Selahattin Paşalı, özel hayatında da önemli şeyler yaşadı. Bir süredir birlikte olduğu Büşra Dilara Tümer’le Nisan ayında evlenen Paşalı, Temmuz ayında ise baba olma sevincini tattı. Leyla Pera isminde bir kız çocuğu olan başarılı oyuncu, hem iş hem de kariyer açısından oldukça başarılı bir çizgide ilerliyor.

Exit mobile version