Sarp Apak Kimdir? Yeni Projesi Ne Zaman Geliyor?

Komedi alanındaki işlerle akıllara kazınan ünlü oyuncu Sarp Apak, dram alanında da beklentilerin üzerine çıkmış bir isim.

sarp apak 1

Ünlü oyuncu Sarp Apak, komedi alanında yaptığı işlerle tüm Türkiye’nin tanıdığı bir figür haline gelmişti. 2006 yılında kadrosuna girdiği Avrupa Yakası dizisi, birçok yıldızda olduğu gibi, Sarp Apak’ın kariyerinde de önemli etkiler bırakmıştı. Sonraki süreçte komedi yapımlarının aranan isimlerinden biri haline gelen başarılı isim; günümüz komedi yapımlarında da oynatılmak istenen başlıca isimlerden biri olarak biliniyor. Ancak tecrübeli oyuncunun yakın dönemde yeni bir projesinin çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Sarp Apak’ın kariyerindeki satır başları neler? Ölümlü Dünya 2 filmi geliyor mu? Bu gibi soruların yanıtları, yazının geri kalan kısmında okuyucuların huzuruna çıkıyor.

Sarp Apak’ın Hayatı

11 Kasım 1981 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Sarp Apak; Adana ve Antakya kökenli bir anne babanın ilk çocuğu. 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Bursa’nın yolunu tutan Apak, ilköğrenim ve ortaöğrenim süreçlerini de burada geçirdi. Üniversite sürecinde işletme okuma hayaliyle sınavlara hazırlandığını söyleyen Sarp Apak, sonrasında ise yetenek sınavlarına giriş formunu doldurmasıyla birlikte işlerin değiştiğini belirtmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olan başarılı oyuncu; kısa bir süre sonra kariyerine İstanbul’da devam etme kararı aldı.

İstanbul’daki ilk yıllarında Sadri Alışık Tiyatrosu’nda rol almaya başlayan Sarp Apak, Ağır Roman’ın tiyatro uyarlamasında oynadı. Sonrasında BKM’ye dahil olan Apak, Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Organize İşler’de sinemaya adım attı. BKM bünyesinde çocuk oyunları ve stand-up denemeleri yapan Sarp Apak, bu döneminin hemen ardından kariyer çizgisini tamamen değiştirecek projeye dahi oldu. Avrupa Yakası’nda son anda yazılan Tanrıverdi karakterini oynaması için anlaşılan Apak, bu karakter sayesinde 3 sezon içerisinde tüm Türkiye’de tanınır hale geldi.

Avrupa Yakası döneminde oynadığı tiyatro ve reklam projeleriyle de ilgi çeken deneyimli isim; o dönem bestelediği şarkılarla da genç jenerasyona hitap etmeyi başarmıştı. Avrupa Yakası sonrasında birçok sinema filminde önemli roller elde eden Sarp Apak; televizyon dizilerinde oynama kariyerini ise Kavak Yelleri’yle devam ettirmişti. Kavak Yelleri tecrübesi sonrasında Gülse Birsel’in yapımlarında rol almaya devam eden Apak; 2012’de başlayan Yalan Dünya dizisinde de 3 sezon boyunca yer aldı.

Yalan Dünya’nın ardından uzun süre dizi projelerinde bulunmayan tecrübeli oyuncu, yine bir Gülse Birsel projesi olan Jet Sosyete’de de 3 sezon boyunca oynadı. Jet Sosyete projesinin reytinglere yenilmesiyle birlikte, Sarp Apak’ın kariyerinde uzun bir aradan sonra dram dizisi oynadığı görüldü. Başrollerini Öykü Karayel’le paylaştığı Kaderimin Oyunu dizisinde rol alan Apak, 26. bölümde final yapan bu dizide Mahir karakterini canlandırmıştı.

Sinema Kariyeri

Organize İşler filmiyle sinema dünyasına adım atan Sarp Apak, Avrupa Yakası’yla birlikte çıkışa geçen kariyerinde birbirinden başarılı yapımlarda boy gösterdi. 2007’de Mahsun Kırmızıgül’ün Beyaz Melek, 2008’de Plajda ve O… Çocukları, 2009’da Güneşi Gördüm ve 7 Kocalı Hürmüz, 2014’te Karışık Kaset gibi projelerde rol alan Apak; son olarak 2018’de vizyona giren Ölümlü Dünya’da oynamıştı. Ölümlü Dünya’nın devam filminin de geleceğini açıklayan Apak, bu projede kendisinin de yer alacağı bilgisini birçok kez paylaşmıştı.

Özel hayatıyla gündeme gelmemesiyle bilinen isimlerden olan Sarp Apak; uzun bir süredir O Tarz Mı isimli podcastin sunucularından Bengi Apak’la evli. Çiftin Güney isimli bir de çocuğu bulunmakta.

Exit mobile version