Sağlık sorunları nedeniyle vefat eden yapımcı Türker İnanoğlu kimdir?

Yeşilçam'ın çınarı olarak bilinen Türk film yönetmeni, film ve televizyon yapımcısı Türker İnanoğlu, geçirdiği rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Peki, Türker İnanoğlu kimdir?

Saglik sorunlari nedeniyle vefat eden yapimci Turker Inanoglu kimdir habermeydan

Sağlık sorunları nedeniyle vefat eden yapımcı Türker İnanoğlu kimdir?

Sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Türker İnanoğlu, Türk sinemasına uzun yıllar boyunca emek vermiş bir yönetmen ve yapımcıdır. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören ve yeniden hastaneye kaldırılan İnanoğlu’nun vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük.” ifadelerini kullandı.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

18 Mayıs 1936’da Karabük-Safranbolu’da dünyaya gelen İnanoğlu, sinema dünyasına 1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda öğrenciyken adım attı. 1959’da “Senden Ayrı Yaşayamam” filmiyle yönetmenliğe başlayan İnanoğlu, 1960’da Erler Film adıyla kendi yapım şirketini kurdu. Erler Film’le 200’ün üzerinde filmin yapımcılığını üstlenen İmamoğlu, 66 uzun metraj sinema filmine de yönetmen olarak imza attı.

1950’lerden itibaren Türk sinemasına katkı sağlayan ve pek çok başarılı film projelerine imza atan İnanoğlu, 1979’da Ulusal Video şirketini kurarak, ilk kez video kaset dağıtımı başlattı.

Beyoğlu’ndaki Atlas Sineması, Şişli’deki Kent sineması, Kavacık’taki Boğaziçi Sineması’nın da sahibi olan İnanoğlu, 2005 yılında Maslak’taki Türker İnanoğlu Maslak Show Center‘ı (TİM) açtı.

Türker İnanoğlu’nun Türk sinemasındaki önemli eserler arasında “Hababam Sınıfı” serisi, “Davaro”, “Şabanoğlu Şaban”, “Kibar Feyzo”, “Çöpçüler Kralı” gibi filmler bulunmakta. Ayrıca, “Sultan”, “Yılanların Öcü”, “Bizim Aile” gibi televizyon dizileri de yapımcılığını üstlendiği projeler arasındadır.

ÖZEL HAYATI

Türker İnanoğlu, 1964 yılında oyuncu Filiz Akın ile evlendi, 1974’de boşandı. Bu evlilikten İlker İnanoğlu adında oyuncu olan bir oğlu vardır. 1975 yılında halen evli olduğu oyuncu Gülşen Bubikoğlu ile evlendi. Bu evlilikten Zeynep adında bir kızları oldu.

Exit mobile version