Özge Özpirinççi Kimdir? Yeni Projesi Ne Zaman Geliyor?

Televizyon ve sinemada başarılı işlere imza atan Özge Özpirinççi, son dönemde dijital platform dizilerinde boy göstermekte.

ozge ozpirincci 1

2000’lerin son döneminden itibaren televizyon ve sinema sektöründeki başarılı figürlerden biri olan Özge Özpirinççi, yakın dönemdeki işleriyle de adından söz ettirmeyi başardı. Oyunculuk performansı sayesinde birçok farklı mecrada ödüllendirilen ve popüler yapımların aranan yüzü olan Özpirinççi, yaklaşık 15 yıla varan tecrübesini de ekranlara yansıtmayı başarıyor. Yalnızca yer aldığı işlerle gündeme gelme tercihi ve sosyal konulardaki tavrıyla da takdir gören başarılı oyuncu; jenerasyonunun en önemli aktrislerinden biri olarak görülüyor.

Özge Özpirinççi kimdir? Yeni projesi ne zaman geliyor? Sinema kariyerinde hangi filmler var? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Özge Özpirinççi’nin Hayatı

1 Nisan 1985 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Özge Özpirinççi, üniversite dönemi itibarıyla oyunculuk kariyerine profesyonel olarak adım attı. Lise döneminde AFS programıyla bir yıl ABD’de yaşayan ünlü oyuncu, üniversitede ise Sabancı Üniversitesi Yönetim Birimleri bölümünü bitirdi. Mezun olduğu 2008 yılından itibaren oyunculuğa başlayan Özpirinççi, yalnızca bir yıl içerisinde birbirinden önemli projelerde yer aldı. Reklam ile başlayan oyunculuk deneyimi, dönemin ünlü dizileriyle sürdü.

Reklamlardaki tecrübesinin ardından Cesaretin Var Mı Aşka dizisiyle televizyon seyircisiyle buluşan Özge Özpirinççi; dizinin erken final yapmasıyla birlikte, aynı yıl içerisinde bir başka yapımda da rol aldı. Kavak Yelleri dizisinde beş bölüm boyunca Ada karakterine hayat veren başarılı oyuncu, bu deneyimin ardından ilk popüler projesine adım attı. Melekler Korusun dizisiyle genç jenerasyonun sevdiği isimlerden biri olan Özge Özpirinççi, 2010’lu yıllarda yer aldığı işlerle merak edilen bir isim haline geldi.

2010 yılında erken final yapan Deli Saraylı dizisinde rol alan Özpirinççi, aynı yıl içerisinde Zülfü Livaneli’nin Veda filminde ve Ömer Vargı’nın Anadolu Kartalları filminde oynadı. 2011’de Al Yazmalım dizisiyle “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin yeniden çevirimi projesinde yer alan Özge Özpirinççi, 2012 yılında ise Ağır Roman Yeni Dünya dizisinde oynadı. 2013’te Tatar Ramazan ve 2014’te Aramızda Kalsın dizilerinde boy gösteren Özpirinççi; bu dönemde sinema kariyerine bir yeni proje daha ekledi. Karışık Kaset filmiyle genç jenerasyondan olumlu eleştiriler alan başarılı isim; bu filmin ardından televizyonda da romantik komediye yelken açtı.

2015-2016 yıllarında oynadığı Aşk Yeniden dizisinde başarılı bir performans sergileyen Özge Özpirinççi, komedi alanında da iyi işlere imza atabileceğini kanıtladı. 2017’de FOX TV’de yayınlanan Kadın dizisinin başrolü olan başarılı oyuncu, buradaki performansıyla seyircinin takdirini kazandı. İki sezon boyunca Bahar karakterine hayat veren yıldız isim, aynı karakterle Mucize Doktor dizisinde de kısa bir süre rol aldı. 2020’de Biz Böyleyiz ve Karakomik Filmler 2’de oynayan Özge Özpirinççi; sonraki projelerinde ise dijital platformlara yöneldi.

2021’de blu TV’deki İlk ve Son dizisinde oynayan Özpirinççi, 2022’de ise Netflix yapımı Yakamoz S-245 dizisinde rol aldı. Bu dönemde uzun süredir birlikte olduğu Burak Yamantürk’le evlilik kararı alan başarılı oyuncu, geçtiğimiz yıl da anne olma deneyimi

Exit mobile version