Onur Saylak Kimdir? Şahsiyet’in İkinci Sezonu Ne Zaman Geliyor?

Başarılı bir oyunculuk kariyeri olan Onur Saylak, yönetmenlikte de rüştünü ispatladı. Şahsiyet'in ikinci sezonunu müjdeleyen ünlü isim, meşhur dizinin çekimlerine başladı mı?

onur saylak 1

Oyunculuk kariyeriyle hayranlarının her zaman ayrı bir yere koyduğu Onur Saylak, son yıllarda ünlü yazar Hakan Günday’la birlikte sinema filmleri ve dizilerde yönetmen olarak da yer alıyor. Her iki kariyerinde de hatırı sayılır bir hayran kitlesi elde eden Saylak; öte yandan tiyatroda da başarılı işler ortaya koyuyor. Kariyerindeki başarılı işlerle ve gelecek projeleriyle dikkat çeken yıldız isim; son günlerde ise yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Şahsiyet dizisiyle yeniden gündeme geldi. Ünlü oyuncunun kariyerinin satır başları, eğitim hayatı, yönetmenlik deneyimleri ve daha niceleri; yazının ilerleyen bölümlerinde sizleri bekliyor.

Onur Saylak’ın Hayatı ve Oyunculuk Geçmişi

12 Mayıs 1977’de Ankara’da doğan Onur Saylak, üniversite hayatında ilk olarak ODTÜ Fizik bölümünde eğitim almaktaydı. Bu bölümü yarıda bırakan Saylak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne kaydoldu. Ankara Üniversitesi’nde tiyatro kulüplerine katılan ve burada oyunculuk mesleğini seçme kararı alan ünlü isim; ikinci üniversitesini de yarıda bıraktı ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı. Burada aldığı eğitimle birlikte kısa sürede sahnelerde yer almaya başlayan Onur Saylak, Ankara Devlet Tiyatroları ve Bilkent Tiyatrosu’nun oyunlarında rol almaya başladı.

Televizyon kariyerine de tiyatroyla birlikte adım atan 45 yaşındaki oyuncu, ilk olarak Bizim Evin Halleri ve Aşk Buraya Uğramıyor gibi yapımlarda konuk oyuncu olarak yer aldı. Hisarbuselik dizisinde başrollerden birini üstlenen Saylak, aynı yıllarda Yabancı Damat ve Kod Adı isimli dizilerin kadrosunda da bulundu. 2007 yılında Asi dizisindeki rolüyle dikkat çekmeye başlayan Onur Saylak, sonrasında Nefes ve ES-ES gibi yapımlarda da oynadı. 2010-2011 yılları arasında Gönülçelen dizisindeki Levent karakteriyle de ilgi toplayan yıldız isim; Ağır Roman Yeni Dünya ve Hatırla Gönül gibi projelerde de başrollerdeydi.

Son yıllarda ise Vatanım Sensin, Çarpışma, Kuzgun ve Babil gibi projelerde rol alan Onur Saylak; bu projelerin tamamında oyunculuk performansıyla ülke çapında konuşulan isimlerden biri oldu. Televizyon yapımlarının aranan isimlerinden olan tecrübeli oyuncu, bir yandan da Arzu Tramvayı ve Evlat gibi yapımlarla tiyatroda da dikkatleri üzerine çekti.

Sinema kariyerine oldukça yüksek perdeden bir başlangıç yapan başarılı oyuncu, 2007 yılında oynadığı Sonbahar filmindeki performansıyla birçok festivalden ödül aldı. 2008’deki Güz Sancısı, 2009’daki Denizden Gelen, 2014’teki Mavi Dalga ve 2015’teki Rüzgarın Hatıraları yapımları da; yine Onur Saylak’ın oyunculuğuyla adından söz ettirdiği işler oldu.

Onur Saylak’ın Yönetmenlik Kariyeri

Ünlü yazar Hakan Günday’la birlikte yazdığı senaryolarla yönetmenliğe adım atan Onur Saylak, ilk işi olarak Orman isimli kısa filmi çekti. Bu yapımı pek çok festivalde gösterilen başarılı oyuncu, ilk uzun metraj filmi olan Daha’yla da birden fazla ödül aldı. Sonrasında dijital platformlar için diziler tasarlayan Saylak – Günday ikilisi, çok sevilen yapımlara imza attı. Şahsiyet ve Uysallar ile büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Son günlerde Disney Plus için Şahsiyet’in ikinci sezonunu tasarladığını açıklayan ünlü yönetmen; hayranlarını sevince boğdu.

2011 yılında ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün’le evlenen Onur Saylak, 2012 yılında ikiz kız babası oldu. Toprak ve Maya isimli iki çocuğu olan ünlü isim, 2017 yılında ise Tuba Büyüküstün’le ayrılık kararı aldı. Magazin dünyasından uzak bir evlilik süreci geçiren çift, Asi ve Gönülçelen isimli yapımlarda birlikte oynamışlardı.

Exit mobile version