Ölümünden 24 yıl sonra Barış Manço’nun vasiyeti açıklandı

Pop müziğin önde gelen isimlerinden Barış Manço'nun yıllar önce dile getirdiği bir vasiyetini eşi Lale Manço Ahıskalı açıkladı.

baris manco habermeydan

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço‘nun hayatını kaybetmesinin üzerinden tam 24 yıl geçti. Barış Manço’nun eşi Lale Manço Ahıskalı, geçtiğimiz gün Barış Manço’yu Anma gününde sanatçının yıllar önce dile getirdiği bir vasiyetini paylaştı.

Lale Manço, 2023 eserinin bestelenmesinin üzerinden 50 yıl geçtiğini sözlerine ekleyerek, şunları söyledi: “Barış Manço’nun bir de vasiyeti var 2023 parçasıyla ilgili olarak, ‘Ben 2023’te 80 yaşında olacağım. O zaman belki Doğukan’ın kolunda sahneye çıkacağım ve 2023 bestemi bir senfoni orkestrası eşliğinde icra edeceğim’ diyor. Bu bizim vasiyet olarak kabul ettiğimiz bir şey ve yerine getirilmesi gereken bir emir diye kabul ediyoruz ve bunu mutlaka gerçekleştireceğiz.” Barış Manço’nun hologramının da yer alacağı projeye ilişkin bilgi veren Ahıskalı, “Barış Manço’yu biz 2023’te mutlaka sahneye çıkaracağız ve senfoni eşliğinde 2023’te dinleyeceğiz” dedi.

Sanatçı ile bir tesadüf eseri karşılaştığını dile getiren Ahıskalı, “Hep böyle üçer yıl aralıklarla hayatımızda bir takım etaplar oldu. 1975’te tanıştık, 1978’de evlendik, 1981’de Doğukan, 1984’te Batıkan doğdu. Bu süreç Barış Manço’nun Türkiye’de çok popüler olduğu dönemlerdi. Muhteşem konserlerini yaptığı, harika bestelerini verdiği, çok güzel albümler çıkardığı sahnedeki Barış Manço dönemiydi” dedi.

22 senedir her yıl şubatın ilk haftası, Barış Manço adlı Şehir Hatları vapuruyla Kanlıca’ya gidip kabristanda dua ettiklerini ve yine vapurla geri döndüklerini kaydederek, “Onun için 5 Şubat’ı hatırlatmak istiyorum. İnşallah hava çok güzel olacak ve biz bu ziyareti yapacağız. Onun için bütün sevenlerini 5 Şubat’ta Kadıköy ve Beşiktaş iskelelerinde buluşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version