Oktay Kaynarca Kimdir? Süleyman Çakır’ın Ölümü Hakkında Ne Dedi?

Son dönemde Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde oynayan Oktay Kaynarca; televizyon tarihinin en popüler isimlerinden biri.

oktay kaynarca 1

Türk televizyon tarihinin en popüler yapımlarından Kurtlar Vadisi’nin yıldızı Oktay Kaynarca, oynadığı Süleyman Çakır karakteriyle günümüzde dahi anılıyor. Karakterin ölerek diziden ayrılmasının üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen devam eden bu ilgi; dizinin başarısı ve ünlü oyuncunun performansıyla ilişkilendiriliyor. Günümüzde de birbirinden popüler dizilerde rol alan Oktay Kaynarca; 30 yılı aşkın kariyerine önemli projeler sığdırmayı başardı. 2000’li yılların en başarılı isimlerinden biri olarak görülen Kaynarca, yeni projelerindeki performansıyla da takdir topluyor.

Oktay Kaynarca kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi yeni bölüm ne zaman? Süleyman Çakır’ın ölümü hakkında ne dedi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Oktay Kaynarca’nın Hayatı

27 Ocak 1965 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Oktay Kaynarca; Malatya ve Elazığ kökenli bir ailenin mensubu. Anne ve babası Almanya’da çalışan Kaynarca, bu nedenle babaannesinin yanında büyüdü. Üsküdar Lisesi’nde devam ettiği ortaöğretim hayatını Hopa Lisesi’nde tamamlayan ünlü isim, üniversiteye hazırlandığı dönemde FIAT fabrikasında elektrikçilik yaptı. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazandı ve Tiyatro Ana Bilim Dalı’nda oyunculuk eğitimi aldı. Öğrencilik yıllarından bu yana profesyonel tiyatrolarda oynayan Kaynarca, 1991 yılı itibarıyla okulu tamamladı.

Turgut Özakman’ın Duvarların Ötesinde oyunuyla profesyonel tiyatro deneyimini yaşamaya başlayan Oktay Kaynarca, aynı dönemde TRT 1’de yayına giren Gençler dizisinde de oynamaktaydı. 1989’da tiyatro ve diziyle tatbik ettiği oyunculuk mesleği, 1990 yılından sonra sinemayı da kapsadı. Yavuz Turgul’un kült filmi Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni’nde oynayan ünlü oyuncu; bu filmle birlikte geniş çevrelerce tanındı. 1991 yılında ise Tomris Giritlioğlu’nun Suyun Öte Yanı filminde boy gösterdi.

1990’lı yıllarda onlarca projede yer alan Oktay Kaynarca; reklam filmleri ve müzik kliplerinde de görünmeye başladı. Sinema kariyerindeki dönüm noktası yapımlardan Yengeç Sepeti’nde ise 1994 yılında oynadı. Bu filmde Sadri Alışık ve Mehmet Aslantuğ ile başrolleri paylaşan Oktay Kaynarca; performansıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödül kazanan isimlerden biri oldu. Bir Kadının Anatomisi, Can Dostum ve Yarın Geç Olmayacak gibi projelerde de başrol oynayan Kaynarca; kısa bir rol oynadığı Deli Yürek: Bumerang Cehennemi filminde bir kez daha Altın Portakal’a layık görüldü.

Televizyon kariyerinde Bayanlar Baylar, Esir Şehrin İnsanları, Yeditepe İstanbul gibi yapımlarda da yer alan Oktay Kaynarca; kariyerinin dönüm noktası iş olan Kurtlar Vadisi’nde ise 2003-2004 yılları arasında oynadı. Süleyman Çakır karakteriyle toplumun en popüler figürlerinden biri olan Kaynarca; günümüzde bile karakterin ölümünün yıl dönümlerinde Instagram üzerinden teşekkür mesajı yayınlamakta. Kurtlar Vadisi sonrasında İlk Aşkım, Kuzey Rüzgarı, Aşkımızda Ölüm Var gibi dizilerde oynayan Oktay Kaynarca; 2008-2010 yılları arasında yayınlanan Adanalı ile yeniden popüler oldu. Bu dizideki Adanalı Komiser Yavuz karakteriyle birlikte, hem komedi hem de aksiyon alanında başarılı olabileceğini gösterdi.

Adanalı dizisi sonrasında birçok farklı yapımda boy gösteren Kaynarca; 2015 yılında yayın hayatına başlayan Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz dizisiyle birlikte 2010’lu yıllara da damgasını vurdu. Hızır Çakırbeyli karakteriyle dizinin başrolünü üstlenen Oktay Kaynarca, 6 sezon boyunca başarılı bir performans sergiledi. Bu sayede günümüz televizyon seyircisinde de karşılık bulan ünlü oyuncu, yeniden televizyonun aranan yüzü oldu. Geçtiğimiz yıl başlayan Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi ise; bir önceki dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin ekibiyle çekilmekte ve izleyici nezdinde bir “devam projesi” olarak görülmekte. Her iki dizinin de Salı akşamları atv’de yayınlanması, bu görüşü destekliyor.

Exit mobile version