Oğuzhan Koç Kimdir? Yeni Şarkı Ne Zaman Geliyor?

Uzun yıllardır hem sinema hem de müzik camiasının aranan ismi Oğuzhan Koç, günümüzde de popülerliğini koruyor.

oguzhan koc 1

2000’li yıllarda başlayan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı televizyon şovuyla tanınan Oğuzhan Koç, günümüzde de hem oyunculuk hem de müzisyenlik kariyeriyle dikkat çeken isimlerden. Yakın dönemde oyuncu Demet Özdemir’le evlenen başarılı isim, sıklıkla single yayınlaması sayesinde hayranlarından kopmayan birisi. Televizyon kariyerini de belirli aralıklarla yaptığı projeler sayesinde güncel tutan Oğuzhan Koç; talk show sunuculuğu ve jüri üyeliği gibi farklı alanlarda da faaliyet gösterdi.

Yaklaşık 15 yıla uzanan kariyerinde birçok önemli işe imza atan Oğuzhan Koç; bu döneme gelene kadar yaşadıklarıyla bu yazıda okuyucuyla buluşuyor.

Oğuzhan Koç’un Hayatı

13 Mayıs 1985 yılında Erzincan’da dünyaya gelen Oğuzhan Koç, 1992 yılında yaşanan Erzincan Depremi sonrasında ailesiyle birlikte Bursa’ya taşındı. Küçük yaşlarından itibaren müziğe olan yeteneği fark edilen Oğuzhan Koç; o dönem yaşadığı sitenin mescidinde Ramazan aylarında müzisyenlik yapmıştı. 7 yaşından itibaren Bursa Devlet Konservatuvarı’nda dersler alan başarılı müzisyen, üniversiteye dek konservatuvar deneyimini sürdürdü. Üniversite döneminde önce Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünü, 1 yıl sonrasında ise İstanbul Üniversitesi Antrpoloji bölümünü kazandı.

Müzik ve Oyunculuk Kariyeri

Üniversite dönemlerinde; Bursa’daki yakın arkadaşları Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak’ın içerisinde bulunduğu BKM Atölye oyuncuları içerisine dahil oldu. Burada oyunculuk ile ilgili yoğun bir eğitim alan başarılı isim, BKM’nin yaptığı Çok Güzel Hareketler Bunlar projesiyle de televizyondaki ilk deneyimini yaşadı. Bu programda komedi ile müziğin bir araya geldiği işlere de imza atan Oğuzhan Koç; televizyon süreci devam ederken BKM Atölye ekibinin tamamının yer aldığı Neşeli Hayat filminde oynadı ve sinemaya ilk adımını da bu şekilde attı. 2010 yılında yine aynı ekiple birlikte Çok Filim Hareketler Bunlar isimli sinema filminde de rol aldı.

Çok Güzel Hareketler Bunlar projesinin tamamlanmasıyla birlikte, Oğuzhan Koç’un kariyer ağırlığı da müziğe doğru yöneldi. Program döneminde yaptığı ve Ferhat Göçer’e verdiği Gül Ki Sevgilim şarkısı ile Gülben Ergen’le birlikte yaptığı Giden Günlerim Oldu şarkıları; Oğuzhan Koç’un profesyonel kariyerinin müziğe doğru yeniden yönelmesini sağladı. 2013’te ilk albümü Ben Hala Rüyada’yı tamamlayan Oğuzhan Koç, bu çalışmasıyla müzik kariyerinin uzun vadeli olacağını kamuoyuna ispatladı.

Yine 2013 yılında talk show kariyerine başlayan Oğuzhan Koç, arkadaşları Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak’la birlikte 3+1 isimli programı başlattı. 2014 yılında Star’dan TV8’e geçen program, yeni kanalında 3 Adam ismiyle yeniden başladı. Dönemin popüler talk showlarından biri olan 3 Adam, 2016 yılına dek sürdü. Talk show sürecinden 1 yıl sonra sinemaya dönen Oğuzhan Koç, yakın arkadaşı İbrahim Büyükak’la birlikte Yol Arkadaşım ve Yol Arkadaşım 2 isimli filmleri çekti.

Bu süreçte birçok single da yayınlayan Oğuzhan Koç, 2020 yılında Ev isimli ikinci albümüyle sevenleriyle buluştu. 2021’de O Ses Türkiye’de jüri üyeliği yapmaya başlayan başarılı müzisyen, ilk yılında kendi ekibindeki yarışmacının birinci olması sevincini yaşadı.

2022’de ise Oğuzhan Koç’un evliliği gündemdeydi. Magazin haberlerinde uzun bir süre Demet Özdemir’le ne zaman evleneceği konuşulan Koç, 28 Ağustos 2022’de bu iddiaları noktalamış oldu.

Exit mobile version