Nurgül Yeşilçay Kimdir? Veda Mektubu Dizisi Hangi Gün?

Veda Mektubu dizisiyle ekranlara dönen Nurgül Yeşilçay, sinema ve televizyonun en başarılı isimlerinden biri.

nurgul yesilcay 1

Televizyon dizilerinin ve sinema filmlerinin aranan yüzlerinden Nurgül Yeşilçay, bir yıllık aranın ardından Veda Mektubu dizisiyle ekranlara döndü. 90’lı yılların sonlarından itibaren televizyon seyircisinin sevdiği isimlerden biri olan ünlü oyuncu, yer aldığı birçok yapımla ödüller kazandı ve seyircinin takdirini topladı. Günümüzde de birçok önemli projenin başrolünde konumlanan Yeşilçay, jenerasyonunun en başarılı isimlerinden biri. Hem sinema hem de dizi tarihine damga vuran yapımlarda oynayan ünlü isim; her yeni projesinde seyirciyi heyecanlandırmayı başarıyor.

Nurgül Yeşilçay kimdir? Veda Mektubu dizisi hangi gün? Geçmişte hangi projelerde oynadı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Nurgül Yeşilçay’ın Hayatı

26 Mart 1976’da Afyonkarahisar’da doğan Nurgül Yeşilçay; genç yaşlardan itibaren oyunculuk kariyerine yönelmiş bir isim. Ortaokul ve liseyi İzmir’de okuyan ünlü oyuncu, üniversiteyi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamladı. Üniversitede okuduğu esnada İkinci Bahar dizisinin seçmelerine giren Yeşilçay, burada başarılı oldu ve ilk televizyon rolünde oynamaya başladı. Dönemin en popüler dizisi olan İkinci Bahar’daki Gülsüm karakteriyle tüm Türkiye’de tanınan Nurgül Yeşilçay; aynı yıl Ömer Vargı’nın yönettiği Her Şey Çok Güzel olacak filminde de kısa bir rol oynadı.

2001’de 90-60-90 isimli dizide de boy gösteren Yeşilçay, 2002’de oynamaya başladığı Asmalı Konak dizisinde ise popülaritesini zirveye çıkardı. Ülkedeki en popüler oyunculardan biri haline gelen Nurgül Yeşilçay; bu dizide oynadığı Bahar karakterini, dizinin devamı niteliğindeki Asmalı Konak: Hayat filminde de oynadı. Aynı dönemde Şellale ve Mumya Firarda filmlerinde de oynayan ünlü isim; Asmalı Konak dizisi sonrasındaki her projesinde başrolü üstlenmeye başladı.

2004 yılında Melekler Adası dizisiyle ekranlara dönen Yeşilçay, bir yıl sonrasında ise Belalı Baldız isimli projede rol aldı. Günümüzde internet üzerinde önemli bir takipçi kitlesi elde eden bu dizi, Nurgül Yeşilçay’ın komedi alanında da başarılı olduğunu gösterdi. Aynı dönem Anlat İstanbul ve Eğreti Gelin filmlerindeki performansıyla da övgü toplayan Yeşilçay, 2006-2008 yılları arasında ise Ezo Gelin dizisiyle televizyon seyircisiyle buluştu. Ezo Gelin’in çekildiği dönemde Adem’in Trenleri, Yaşamın Kıyısında ve Vicdan filmlerinde başrol oynayan Yeşilçay; Fatih Akın’ın yönettiği Yaşamın Kıyısında filmiyle Cannes Film Festivali tecrübesini yaşadı. Vicdan filmindeki performansıyla da Altın Portakal’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2010’lu yıllarda Aşk ve Ceza, Sensiz Olmaz, Sultan, Bebek İşi ve Cinayet dizilerinde de başrol oyuncusu olarak yer alan Nurgül Yeşilçay; bu dönemde beklenen reyting başarısını elde edemedi. 7 Kocalı Hürmüz, Çınar Ağacı ve Aşk Kırmızı filmleri de bu dönemde yayınlandı. 2014 yılında Erkan Petekkaya ile başrollerini paylaştığı Paramparça dizisi ise, döneminin en yüksek reyting alan yapımlarından biri oldu. İkinci sezonun sonlarında set ekibiyle yaşadığı anlaşmazlık sebebiyle projeden ayrılan Nurgül Yeşilçay; aynı yıl Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Kösem Sultan rolünü Beren Saat’ten devraldı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi sonrasında Gülperi, Son Nefesime Kadar ve Kefaret dizilerinde oynayan Yeşilçay; yakın dönemde ise Veda Mektubu ile ekranlara döndü. Pazartesi günleri yayınlanan dizi, şu anki görünümde başarılı bir reyting tablosu yakaladı.

2004 yılında ünlü oyuncu Cem Özer ile evlenen Nurgül Yeşilçay, 2010 yılında ise bu evliliği sonlandırdı. 2005 yılında bir oğlu olan ünlü isim, sonraki yıllarda ise herhangi bir ilişkiyle gündeme gelmedi.

Exit mobile version