Netflix’ten Robert De Niro Sürprizi

Kariyerindeki ilk dizi projesine hazırlanacak olan ünlü oyuncu Robert De Niro, "Zero Day" adlı politik gerilim dizisinde başrolü üstlenecek.

robert de niro habermeydan

Amerika’lı oyuncu Robert De Niro, şu anda geliştirme aşamasında olan ‘Zero Day’ adlı politik gerilim dizisinde eski ABD başkanına hayat verecek. Ünlü oyuncu, kariyerinde ilk kez bir dizide başrolü üstlenmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, Netflix’te yayınlanması planlanan dizi, “Narcos”un yazarlarından ve yapımcılarından biri olan Eric Newman, Pulitzer ödüllü Michael Schmidt ve NBC News başkanı Noah Oppenheim tarafından kaleme alınacak. Newman ve Oppenheim, aynı zamanda dizinin yürütücü yapımcılığını da üstlenecekler. Dizinin konusu şimdilik gizli tutuluyor. En İyi Erkek Oyuncu “Raging Bull” ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu “The Gotfather Part II” ile  Akademi Ödülü kazanan ve tüm zamanların en tanınmış film yıldızlarından biri olan De Niro, en son “Amsterdam” filmiyle izleyici karşısına çıktı. Film yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna rağmen karışık eleştiriler aldı ve gişede battı.

Robert De Niro Hakkında

Robert Mario De Niro Jr., 17 Ağustos 1943 yılında New York’ta doğdu. Sanatçı bir ailenin çocuğu olmanın avantajını daha küçük yaşlarda hissetmiştir. Annesi Virginia Admiral, bir ressamdı, babası Robert da şair, ressam ve heykeltıraş. De Niro, ilk kulis havasını Oz Büyücüsü rolüyle kokladı. On altı yaşına girince Çehov’un Ayı oyununda rol aldı. Tüm başarılı oyuncular gibi (örneğin Marlon Brando) ünlü tiyatro öğretmeni Stella Adler’den ders aldı. Gösterime giren ilk filmi 1968 yapımı Greetings idi. Buna rağmen ilk filmi 1963’te tamamlanan, ancak 1969’da gösterime giren The Wedding Party, ilk yönetmeni ise ve Brian De Palma sayılabilir. Ardından Hi, Mom!, Bloody Mama, Jennifer on My Mind, Born to Win ve The Gang That Couldn’t Shoot Straight gibi küçük bütçeli filmler geldi. 1973’te De Niro ve yönetmen Martin Scorsese birlikte filmler çevirmek üzere adım attılar. İlk filmleri Mean Streets, sonraki yıllarda gelecek sekiz filmin habercisi oldu. 1976’da Taxi Driver ve 1977’de New York, New Yorkta birlikte çalışan De Niro ve Scorsese, artık ikili olarak anılır olurlar. Ardından Kızgın Boğa / Raging Bull (1980), The King of Comedy (1983), Sıkı Dostlar / Goodfellas (1990), Korku Burnu (1991) ve Casino (1995) gelir. Bir yıldız olmasını sağlayan, şüphesiz muhteşem oyunculuğuyla The Godfather II filmi olmuştur.

Exit mobile version