Netflix, Kanye West’in Nazi Söylemlerini Silerek Programını Yayınladı!

David Letterman'ın programına konuk olan Kanye West'in ırkçı ve seksist söylemleri çıkartılarak yayınlandı.

kanye letterman 2

Ünlü rapçi Kanye West, son dönemde paylaştığı söylemleriyle gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcast yayınında söyledikleri nedeniyle bütün sponsorluk anlaşmalarını kaybeden West; bu nedenle “en zengin rapçi” unvanını da kaybetmiş oldu. Servetinin dörtte üçünü yitirmesine neden olan ırkçı söylemleri nedeniyle pişman olduğunu belirtmek durumunda kalan ünlü isim; uzun bir süredir benzer olaylarla gündeme gelmesi ve siyasette de ırkçı söylemler kullanan isimlere destek vermesi nedeniyle tepki çekmekteydi.

Yahudi topluluğuna ve siyahilere karşı söylediği sözler nedeniyle yoğun bir tepki bombardımanıyla karşılaşan Kanye West’in; geçmişte de benzer sözler söylediği bilinmekteydi. Ancak bu sözler içerisinden bir kısmının da yayınlanan mecralar tarafından dolaşıma sokulmadığı öğrenildi. ABD basınında yapılan bir habere göre; Kanye West’in ırkçı ve seksist söylemlerinden bir kısmını 2019’da katıldığı David Letterman’ın programında da dillendirildiği iddia edildi.

Ünlü talk show sunucusu David Letterman’ın yaptığı; ‘My Next Guest Needs No Introduction’ (Sıradaki Konuğumun Tanıtılmaya İhtiyacı Yok) isimli programın ikinci sezon ilk bölümüne Kanye West konuk olmuştu. Bölümün izleyiciyle buluşan kısmında Donald Trump destekçilerini savunmasıyla ve bir diğer ünlü rapçi Drake’le aralarında geçen husumete değinen West; bu sözleriyle dahi tepkilerin odağına yerleşmişti. Ancak programın arka planında yaşanan durumların günümüzde ortaya çıkması; Kanye’nin yakın dönemde karşılaştığı lincin daha da büyümesine yol açabilir.

Program İzleyicileri: Kanye Kadın Düşmanı İfadeler Kullandı!

Son dönemde söylediği sözler nedeniyle toplumun önemli bir kesimini karşısına alan Kanye West; 2 milyar dolarlık servetinin 400 milyon dolara düşmesi gerçeğiyle karşı karşıya kaldı. Sosyal medyada Yahudi topluluğuna, siyahilere ve kadınlara karşı kullandığı dil nedeniyle hesapları askıya alınan ünlü rapçinin; 3 yıl önce konuk olduğu programda da aynı tutumu devam ettirdiği görüldü. 2019’da Letterman’ın programının yayınlanan kısmında önemli eksikler olduğunu belirten stüdyodaki izleyiciler; West’in programı canlı izleyenleri şok ettiğinin altını çizdi.

David Letterman’ın Netflix’teki şovunu stüdyoda izleyenlerden Noah Reich; Kanye West’in ifadelerine değindi. Program içerisinde Kanye’nin Chris Brown’dan gördüğü şiddet nedeniyle Rihanna’yı suçladığını belirten Reich; bu ifadelerle birlikte West’in, Trump destekçilerinin Nazi muamelesi gördüğünü de söylediğini teyit etti. Reich’ın ifadelerinde; West’in MeToo hareketine kurban gitmekten korktuğunu ve bu olguyu Hollywood’a “bir grup güçlü kişinin” soktuğuna dair sözlerine de yer verildi. West’in güçlü kişiler olarak tanımladığı insanların Yahudiler olduğu tahmin ediliyor.

David Letterman’ın yapım firması ve Netflix; program içerisinde yalnızca standart düzenlemeler yapıldığını açıkladı. Yapılan düzenlemelerin sansür amaçlı olmadığını belirten her iki taraf da, düşünülen başlıca düzenleme hususunun süre olduğunun altını çizdi. Ancak stüdyoda bulunan diğer seyircilerden de, Kanye West’in söylediklerinin açıkça yansıtılmadığına dair görüşler bulunduğu görüldü.

Magazin dünyasından birçok figüre dair iddialarıyla ve yaptığı saldırgan paylaşımlarla da tepki toplayan Kanye West’in; bipolar bozukluk ve daha birçok mental problem nedeniyle bu yola sürüklendiği iddia ediliyor. Ünlü rapçi, 2020 yılındaki ABD başkanlık seçimine de adaylığını koymuştu.

Exit mobile version