Nesrin Cavadzade Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Geliyor?

Sosyal medyadaki en popüler aktrislerden Nesrin Cavadzade, yeni projeleriyle merakla beklenen bir isim.

nesrin cavadzade 1

Ünlü oyuncu Nesrin Cavadzade, sinemada ve televizyonda en çok rağbet gören isimlerden biri. Birçok film festivalinde performansıyla ödül kazanma başarısı gösteren ünlü oyuncu; dizilerde de toplum tarafından takdir edilen bir isim olmayı başardı. Geçtiğimiz sezon Üç Kuruş dizisiyle ekranlarda yer alan Cavadzade, bu sezon ise yeni bir proje içerisinde yer almadı. Sinema kariyerine birden fazla başarıyı sığdırmasıyla da bilinen ünlü ismin, 2023 yılında yeni bir dizide yer alıp almayacağı ise merak konusu.

Nesrin Cavadzade kimdir? Yeni dizisi ne zaman geliyor? Instagram’daki son paylaşımı ne? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Nesrin Cavadzade’nin Hayatı

30 Temmuz 1982 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dünyaya gelen Nesrin Cavadzade; ailesiyle birlikte 11 yaşında Türkiye’ye geldi. Eğitim hayatının geri kalan kısmını ülkemizde geçiren başarılı oyuncu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünü bitirdi. Sinema okumasından hemen sonra Studio Oyuncuları bünyesinde iki yıl boyunca eğitim alan Cavadzade; kariyerini kameranın arkasından önüne doğru şekillendirmeyi başardı.

İlk olarak Yersiz Yurtsuz dizisiyle kamera tecrübesi edinen Nesrin Cavadzade, aynı yıl Pazar – Bir Ticaret Masalı filmiyle de sinemadaki ilk tecrübesini edindi. Bir yıl sonra ise Dilber’in Sekiz Günü filminde başrol oynadı. Bu filmde gösterdiği performansla Ankara Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 2009’da Gitmek: Benim Marlon ve Brandom filminde, 2010’da ise Acı isimli filmde oynadı. Samanyolu dizisinde de kısa bir süre yer alan ünlü oyuncu, sonraki yıllarda da sinema kariyeriyle dikkatleri üzerine çekti.

2011 yılında Selvi Boylum Al Yazmalım filminin dizi uyarlaması olan Al Yazmalım’da oynayan Nesrin Cavadzade; aynı yıl oynadığı iki filmle birden ödül kazandı. Güzel Günler Göreceğiz’deki performansıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü elde eden Cavadzade; Ankara Film Festivali’nde ise hem Güzel Günler Göreceğiz, hem de Yangın Var filmindeki performansıyla ödüle layık görüldü. Bir yıl sonrasında ise Ağır Roman filminin dizi uyarlaması olan Ağır Roman: Yeni Dünya’nın başrollerinden biri oldu.

2013’te erken final yapan Görüş Günü Kadınları’nda oynayan ünlü isim, 2014’te ise kısa bir süre Küçük Ağa dizisinde boy gösterdi. Aynı yıl oynadığı Kuzu filmiyle Altın Portakal’da bir kez daha En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 2014’te Annemin Şarkısı ve Son Mektup filmlerinde de rol aldı. 2016’da Kış Güneşi dizisiyle bir kez daha erken final hüznünü yaşayan Cavadzade, 2017’de yayına başlayan Bizim Hikaye dizisinde ise 2 sezon boyunca ekranlarda yer alabildi. 2019’da dahil olduğu Yasak Elma dizisinde de 2 sezon oynayan Cavadzade; buradaki performansıyla komedi alanında da başarılı olabileceğini gösterdi.

2020’de Aşk Tesadüfleri Sever 2 filmiyle sinemaya dönen Nesrin Cavadzade, aynı yıl Netflix’te yayına giren Bir Başkadır’da da performansıyla takdir topladı. 2021’de yayına başlayan Üç Kuruş ise, başarılı oyuncunun yayınlanan son projesi oldu. Yakın dönemde hangi projede rol alacağı bilinmeyen başarılı oyuncunun, 2023 yılı içerisinde bir filmde veya internet dizisinde oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version