Neslihan Atagül Kimdir? Gecenin Ucunda Dizisi Ne Zaman?

Son dönemde Gecenin Ucunda dizisiyle ekranlarda yer alan Neslihan Atagül, birçok dizide gösterdiği performansla beğeni toplamıştı.

neslihan atagul 1

Oynadığı birçok yapımda performansıyla beğeni toplayan Neslihan Atagül, son dönemde ise Gecenin Ucunda dizisiyle seyirci karşısına çıktı. Bu yapımdaki oyunculuğuyla da dikkat çeken yıldız isim, hem dizilerde hem de sinemada etkili bir kariyer çizgisi tutturdu. Neredeyse çocuk denebilecek yaşlarda sinema ve dizi sektöründe roller almaya başlayan Neslihan Atagül; bu sayede genç yaşına rağmen 15 yıldan fazla bir süredir setlerin içerisinde tecrübe kazandı.

Neslihan Atagül kimdir? Kaç yaşında? Gecenin Ucunda dizisi ne zaman? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Neslihan Atagül’ün Hayatı

20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Neslihan Atagül; Beyaz Rus bir anne ve Çerkez bir babanın çocuğu. Liseye başlamadan hemen önce oyunculuk kariyerine adım atan Atagül, 2005 yılında reklam filmlerinde rol almaya başladı. Bu sayede kısa bir süre içerisinde yeteneği ve güzelliğiyle keşfedilmeye başlanan Atagül; 2006 yılında ilk kez bir sinema filmi ve bir dizide rol aldı. Nihat Durak’ın yönettiği ve Vahide Perçin, Çetin Tekindor, Halit Ergenç gibi isimlerin oynadığı İlk Aşk filminde rol alan Neslihan Atagül; bu filmdeki performansıyla Adana Altın Koza Film Festivali’nde Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü kazandı.

2006’da Yaprak Dökümü dizisinde de rol almaya başlayan Neslihan Atagül; bu yapımla birlikte 4 sezon boyunca kamera tecrübesi edindi. Yaprak Dökümü dizisi sayesinde önemli bir hayran kitlesi edinen ünlü oyuncu, sonraki yıllarda da oyunculuk alanında devam edebileceğini ispatladı. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde okumaya başlayan Atagül; aynı dönemde Canım Babam ve Hayat Devam Ediyor dizilerinde oynadı. Hayat Devam Ediyor’da da iki sezon boyunca kamera karşısında olan Atagül, bu dizinin izleyenlerinden de tam not aldı.

2012 yılında oynadığı ikinci sinema filmi Araf, Neslihan Atagül’ün kariyerinde bir dönüm noktası niteliğinde. Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği ve Özcan Deniz’le başrolleri paylaştıkları filmde; Neslihan Atagül’ün performansı çokça konuşuldu. Yerli ve yabancı birçok festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini toplayan ünlü isim; Araf filmi sonrasında dizilerde de başrollerde yer almaya başladı. 2013-2014 yıllarında oynayan Fatih Harbiye dizisinin başrolünü üstlenen Atagül; bu dizideki performansıyla da dikkat çekti. Ayrıca bu dizide tanıştığı ve başrolleri paylaştığı Kadir Doğulu ile 2016 yılında evlendi.

2015-2017 yıllarında Burak Özçivit’le başrolde oldukları Kara Sevda dizisinde Nihan karakterine hayat veren Neslihan Atagül, bu projede de performansından övgüyle bahsettirdi. 2018 yılında puhu TV’de yayınlanan Dip dizisi ise, ünlü oyuncunun dijital platformlardaki ilk projesi oldu. 2019-2021 yılları arasında Sefirin Kızı dizisiyle ekranlarda yer alan Atagül, bu dizide ise Engin Akyürek’le başrolleri paylaştı. Neslihan Atagül’ün en güncel işi ise, 2022 yılında başlayan ve günümüzde de devam eden Gecenin Ucunda isimli dizi oldu. Eşi Kadir Doğulu ile başrolleri paylaştığı bu yapım, 25 Nisan’da yayınlanacak 26. bölüm ile son bulacak.

Başarılı oyuncunun dijital platformlardaki ikinci işi ise, yakında gösterimde olacak. Atıf Yılmaz’ın klasik filmi Aaah Belinda’nın yeniden çeviriminde rol alan Neslihan Atagül, bu yapımda Müjde Ar’ın geçmişte oynadığı karaktere hayat verecek.

Exit mobile version