Murat Ünalmış Kimdir? Gülcemal Dizisi Ne Zaman Başlıyor?

Televizyon dizilerinin en ünlü simalarından Murat Ünalmış, yeni dizisiyle ekranlara dönüyor.

murat unalmis 1

2000’li ve 2010’lu yıllardaki televizyon dizileriyle popüler olan Murat Ünalmış, günümüzde de televizyon projelerinde yer almaya devam ediyor. Ünlü oyuncunun yeni projesi olan Gülcemal, tanıtımları yayınlandığı andan itibaren çok konuşulmaya başlandı. Melis Sezen’le başrolleri paylaşan Ünalmış, hayranlarını yeniden televizyon ekranlarına toplamayı hedefliyor. 20 yıla yakın bir süredir oyunculuk alanında kariyerini sürdüren ünlü isim; televizyon seyircisinin çokça takip ettiği isimlerden biri.

Murat Ünalmış kimdir? Gülcemal dizisi ne zaman başlıyor? İlk hangi yapımda rol aldı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Murat Ünalmış’ın Hayatı

23 Nisan 1981 tarihinde Kayseri’de doğan Murat Ünalmış, liseye geçtiği döneme dek Kayseri’de yaşadı. Sonraki yıllarda hayatını ailesiyle birlikte İstanbul’da devam ettiren ünlü oyuncu, lise yıllarında ise Fenerbahçe’nin basketbol alt yaş takımlarında forma giydi. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Ünalmış, üniversiteyi bitirmesinin ardından oyunculuk eğitimi almaya başladı. Akademi İstanbul’da aldığı eğitim sonrası dizilerde görünmeye başlayan ünlü isim, kısa bir süre içerisinde başrole terfi etti.

İlk olarak 2003 yılında ekranlarda görünen Murat Ünalmış; Sınırlı Aşk ve Kurşun Yarası dizilerinde yardımcı oyuncu olarak boy gösterdi. 2005 yılında Deli Duran ve Üç Kadın dizilerinin yardımcı oyuncularından olan Ünalmış; aynı yıl içerisinde yayın hayatı başlayan Şöhret dizisinin ana kadrosunda yer aldı ve ilk uzun süreli projesini gerçekleştirdi. 2007 yılında Sır Gibi, 2008 yılında Rüzgar dizilerinde başrol oyuncusu olan Murat Ünalmış, 2009 yılında ise bir sezon boyunca Kasaba dizisinin başrolünü üstlendi.

Sinema kariyerinin ilk işi olan Celal Oğlan’dan bu yana filmlerde boy göstermeyen Ünalmış; Kasaba dizisinin yayınlandığı 2009 yılında iki filmle birden sinema perdesinde göründü. Mahsun Kırmızıgül’ün senaristliğini yaptığı Gecenin Kanatları ve yönetmenliğini üstlendiği Güneşi Gördüm filmlerinde rol alan ünlü oyuncu; bir yıl sonrasında ise New York’ta Beş Minare filminde oynadı. Bu filmin ardından beyazperdeye dönmeyen Ünalmış, kariyerinin kalan bölümünü yine dizilerden devam ettirdi.

2010 yılında dönemin en popüler yapımlarından Yer Gök Aşk’ta oynamaya başlayan ünlü oyuncu, iki sezon boyunca ekranların popüler figürlerinden biri olma şansına erişti. Aynı dizide rol aldıkları Birce Akalay ile bu projede tanışan Ünalmış; dizinin son sezonunun yayınlandığı 2012 yılında Birce Akalay ile evlendi. Bir yıl sonra boşanan çift, sonraki yıllarda aynı projelerde yer almadı. 2012’de Babalar ve Evlatlar, 2013’te ise İnadına Yaşamak dizilerinde oynayan ünlü isim; bu yapımlarda beklediği başarıyı elde edemedi.

2016’da iki farklı TRT1 dizisinde başrolü üstlenen Murat Ünalmış, kısa vadeli planlanan bu projelerin ardından 2017’de Deli Gönül dizisinde boy gösterdi. 2018’de ise günümüzdeki popülerliğini getiren Bir Zamanlar Çukurova’da dizisinde oynamaya başladı. 3 sezon süren bu yapım, Murat Ünalmış’ın günümüz seyircisindeki popülaritesini önemli ölçüde arttırdı. Dün itibarıyla yayın hayatına başlayan Gülcemal dizisi ise; ünlü ismin yeniden ekranlara dönmesini sağladı.

Exit mobile version