Modacı Barbaros Şansal’a hakaret davasında karar açıklandı

Kayseri'de, modacı Barbaros Şansal'a (65) sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddia edilen Mahmut Y. (40), tutuksuz olarak yargılandığı davada 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

barbaros sansal habermeydan

Modacı Barbaros Şansal’a hakaret davasında karar açıklandı.

Modacı Barbaros Şansal, 2017 yılında sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile gündeme gelmişti. Kayseri’de yaşayan Mahmut Y. ise söz konusu video altına yaptığı yorumda Şansal’a hakaret ettiği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Şikayet üzerine açılan davada Mahmut Y., suçsuz olduğunu savunarak, “Telefonumu kaybetmiştim. Kesinlikle hakaret içerikli bir paylaşımda bulunmadım. Bu tarz paylaşımlarda bulunacak bir kişi değilim” ifadelerini kullandı.

Ancak mahkeme hakimi, şikayetçi Barbaros Şansal’ın milli değerlere aykırı paylaşımının, sanık Mahmut Y.’nin eyleminin ‘haksız tahrik’ altında gerçekleştiğine ve ilk haksız eylemin de Şansal tarafından kaynaklandığına hükmetti. Bu nedenle, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan Mahmut Y.’ye ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Exit mobile version