Miray Daner Kimdir? Kuş Uçuşu Yeni Sezon Gelecek Mi?

Genç yaşta birçok önemli projede rol almayı başaran Miray Daner; son olarak Kuş Uçuşu dizisinde oynamıştı.

miray daner 1

Çocukluğundan bu yana oyunculuk yapan Miray Daner; gençlik yıllarında ise kariyerinin tamamen bu yönde ilerleyeceğini gösteren projelerde rol aldı. Birbiri ardına başarılı işlere imza atan ünlü isim; bir yandan da magazin dünyasında bolca görünen bir figür haline geldi. Hem dijital platformlarda, hem de televizyonda yer aldığı dizilerde performansıyla fark yaratan Miray Daner; sosyal medyada da oldukça popüler bir isim. Başarılı ismin aileden gelen oyunculuk merakı, kısa sürede istikrarlı bir aktris olmasının temel taşı oldu.

Miray Daner kimdir? Kuş Uçuşu yeni sezon gelecek mi? Televizyondaki yeni dizisi ne olacak? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Miray Daner’in Hayatı

15 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Miray Naz Daner; oyunculukla iç içe bir aileye mensup. Yeşilçam’da oyunculuk yapan İlhan Daner; Miray Daner’in dedesinin kardeşidir. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli ve tiyatrocu ağabeyi Orçun İynemli ise; Daner’in kuzenleridir. Küçüklüğünden itibaren oyunculukla uğraşan ünlü isim; ilk olarak 1 Kadın 1 Erkek ve Bez Bebek dizilerinde kamera karşısına geçmiştir. Her iki dizide de birer bölüm oynayan Daner; en uzun soluklu projesi olan Papatyam’da ise 10 yaşından itibaren çalışmaya başladı.

Papatyam dizisindeki Gonca karakteriyle 3 sezon boyunca televizyon seyircisinin huzuruna çıkan Miray Daner; çocukluk evresini tamamlamadan tanınan bir isim haline gelmeye başladı. Papatyam’ın çekildiği yıllarda Dersimiz Atatürk ve Çınar Ağacı filmlerinde oynayan ünlü oyuncu; 2012 yılında ise Disney Channel’ın Türkiye’deki ilk çocuk dizisi Zil Çalınca’da başrol oynama şansına erişti. Aynı yıl kısa süre içerisinde sona eren Merhaba Hayat dizisinde de boy gösteren Daner; 2013’te ise Arkadaşım Max isimli çocuk filminde de rol aldı.

2013’te Star TV’de yayınlanan ve ünlü oyuncuların kadrosunda olduğu Medcezir’de oynamaya başlayan Daner; bu dizideki performansıyla da dikkat çekmeyi başardı. Medcezir’de çocukluğu geride bırakmaya başladığı dönemleriyle ekranda olan Miray Daner; ilerleyen yıllar için umut veren bir isim olduğunu göstermeye başlamıştı. Medcezir’den bir yıl sonra yer aldığı Vatanım Sensin dizisi ise; Miray Daner’in kamuoyunda çok daha tanınan bir isim olmasını sağladı. Dizideki Hilal karakteriyle günümüzde dahi epey popüler olan Daner; iki sezon süren bu projenin ardından oynadığı pek çok yapımda başroldeki isimlerden biri oldu.

Vatanım Sensin’den sonra Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filmiyle sinemaya dönen Miray Daner; aynı yıl Bir Litre Gözyaşı isimli dizide de başrollerden biriydi. Kısa sürede ekranlara veda eden bu dizinin ardından dijital platform projelerine yöneldi. 2019’da Hakan Muhafız’ın bir bölümünde konuk oyuncu olan Daner; 2020’de ise iki sezon süren Saygı dizisinde Helen karakterine hayat verdi. 2022’de Netflix’te yayınlanan Kuş Uçuşu dizisinde Birce Akalay ile başrolleri paylaşan Daner; bu dizideki performansıyla da takdir topladı.

2022’de Kara Tahta dizisiyle televizyona dönüş yapan Miray Daner; 20 bölüm süren bu dizide de izleyicinin ilgisini çekti. Kuş Uçuşu’nun ikinci sezonunda da başrolde olması beklenen ünlü isim; Zeki Demirkubuz’un bu yıl vizyona girecek Hayat isimli filminde de başrollerden biri.

Exit mobile version