Meryem Uzerli Kimdir? Yeni Projesi Ne Zaman Geliyor?

Muhteşem Yüzyıl dizisiyle dönemin en beklenmedik performansına imza atan Meryem Uzerli, günümüzde de yeni projeleriyle merak edilen bir isim.

meryem uzerli 1

2010’lu yıllara damgasını vuran yapımlardan Muhteşem Yüzyıl, projede yer alan tüm isimler için kariyer kapılarını ardına kadar açtı. Özellikle de Hürrem Sultan’ın gençlik yıllarına hayat veren Meryem Uzerli’nin kariyeri, bu diziyle birlikte hiç beklemediği bir noktada ilerledi. Almanya’daki oyunculuk kariyerine ara vererek bu projede yer almaya başlayan ünlü isim; Hürrem Sultan karakteriyle birlikte tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline geldi. Diziden erken ayrılması ise, o dönemin en büyük magazin olaylarından biri olmuştu.

Meryem Uzerli kimdir? Tükenmişlik sendromunu atlattı mı? Yeni projesi ne zaman geliyor? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Meryem Uzerli’nin Hayatı

12 Ağustos 1983’te dünyaya gelen Meryem Sarah Uzerli, Türk bir baba ve Alman bir ailenin son çocuğu. Gençlik yıllarında oyunculuk yapmayı hedefleyen ünlü isim, bu yöndeki eğitimini Hamburg şehrindeki Schauspiel Studio Frese’de aldı. Almanya’nın Kassel şehrinde doğup büyüyen Uzerli, kariyerinin ilk dönemlerini Almanya’da geçirdi. 2008 yılındaki Inga Lindström adlı diziyle profesyonel anlamdaki ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Uzerli; Almanya’da birçok kısa film, dizi ve sinema filminde rol aldı.

2010 yılına dek Almanya’daki projeleriyle bilinen Uzerli; 2011 yılında ise Türkiye’den gelen sürpriz bir projeyle kariyerini beklenmedik bir noktaya taşıdı. Türkiye’deki oyuncuların büyük bir kısmının seçmelerde beğenilmediği Hürrem Sultan rolünü, Almanya’dan gönderdiği bir audition videosuyla kazanan Meryem Uzerli; dizinin iki başrolünden biri olma şansını elde etti. Muhteşem Yüzyıl’ın yayına girmesiyle birlikte ülkenin tamamında tanınan bir isim haline gelen Meryem Uzerli; performansıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye seyircisi için oldukça yeni bir ekran figürü olarak görülen Meryem Uzerli; Muhteşem Yüzyıl’da oynadığı dönemde birçok televizyon ödülünde “En İyi Kadın Oyuncu” olarak değerlendirildi. 2013 yılına kadar Hürrem Sultan’a hayat veren Uzerli, o dönem yakalandığı tükenmişlik sendromu adlı hastalık sebebiyle diziden ayrılmak durumunda kaldı. Sonraki süreçte ise Hürrem Sultan rolünü Uzerli’nin yerine Vahide Perçin oynamaya başladı. 2013’te aldığı bu karar sonrasında bir süre hiçbir projede yer almayan Meryem Uzerli, 2015’te setlere dönme kararı aldı.

Ozan Açıktan’ın Annemin Yarası filmi ve Taylan Biraderler’in yönettiği Gecenin Kraliçesi dizisi; Meryem Uzerli’nin hayranlarıyla yeniden buluştuğu projeler oldu. Annemin Yarası gişede başarılı işlere imza atsa da, Gecenin Kraliçesi dizisi beklentileri karşılayamadı. 2016 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde kısa süreli bir deneyim yaşayan Uzerli; 2017 yılında ise Cingöz Recai ve Öteki Taraf filmlerinde başrolü üstlendi. 2019 yılında film festivallerinde görücüye çıkan ve 2020’de vizyona giren Kovan filmi ise; Uzerli’nin yayınlanan son projesi oldu.

Magazin gündeminde de birçok kez farklı çıkışlarıyla gündeme gelen Meryem Uzerli; özellikle de eski sevgilisinden hamile kalması sonrasında tartışmaların odağına oturtulmuştu. 2014’te ve 2021’de iki kız çocuğu sahibi olan Meryem Uzerli; her iki çocuğunu da kendisi yetiştirmekte.

Sonsuz Bir Aşk isimli sinema filmi ve Ru isimli bir internet dizisinde oynayacağı açıklanan ünlü isim; yeni projeleriyle hayranları tarafından merakla bekleniyor.

Exit mobile version