Merve Dizdar Kimdir? Ömer Dizisi Yeni Bölüm Ne Zaman?

Son dönemin en çok ilgi çeken oyuncularından Merve Dizdar, bu sezon Ömer dizisinin kadrosuna katıldı.

merve dizdar 1

Son yıllarda televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde birçok yıldız parlasa da, oyunculuk performansıyla dikkatleri üzerine çekebilen isim sayısı oldukça az. 2010’lu yılların sonlarından itibaren büyük bir çıkış yakalayan Merve Dizdar ise; her alanda ortaya koyduğu performans ile yıldız kategorisine dahil olmayı sonuna dek hak eden bir isim. Günümüzde Ömer dizisiyle televizyon seyircisinin karşısına çıkan başarılı oyuncu, bu hafta içerisinde ise yeni filmi Kuru Otlar Üstüne’nin Cannes Film Festivali’ndeki prömiyerinde kırmızı halıdaydı.

Merve Dizdar kimdir? Ömer dizisi yeni bölümü ne zaman? Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ne zaman vizyona girecek? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Merve Dizdar’ın Hayatı

25 Haziran 1986’da İzmir’de dünyaya gelen Merve Dizdar; kariyerinin tamamını oyunculuk üzerine şekillendiren bir isim. Gençlik yıllarından itibaren tiyatroyla ilgili olan Dizdar; üniversitede de eğitimini bu yönde aldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olan ünlü isim; Kadir Has Üniversitesi İleri Oyunculuk programında ise yüksek lisans yaptı. Profesyonel tiyatro kariyerine İstanbul’da adım atan Dizdar; Semaver Kumpanya bünyesinde uzun yıllar çalışma şansı elde etti.

2010 yılından itibaren aktif olarak sahnede yer alan Merve Dizdar; Çok Yaşa Dünya, Bir Tutam Hayat ve Titus Andronicus gibi önemli metinlerle sahne deneyimi yaşadı. 2015’te Kuşlar oyununda da yer almasının ardından Craft Tiyatro’ya geçen ünlü oyuncu, burada ise Yutmak oyunundaki performansıyla dikkat çekmişti. Ekranlardaki ilk deneyimini de 2010 yılında elde eden Merve Dizdar; ilk olarak Kavak Yelleri dizisinde Saliha isimli bir yan karakteri canlandırmıştı.

Kavak Yelleri deneyiminden bir yıl sonra, İnsanlar Alemi isimli komedi programında konuk oyuncu olarak yer aldı. 2013’te Doksanlar dizisinin kadrosuna dahil olan Merve Dizdar; bu dizinin sona ermesinden hemen sonra ise, kısa sürede yayından kalkan Çılgın Dersane Üniversitede isimli yapımda oynadı. 2015’te erken final yapan Beş Kardeş dizisinde oynayan Dizdar, aynı yıl Kırgın Çiçekler’de de konuk oyuncu olarak boy gösterdi. 2015-2016 sezonunda Kertenkele dizisinin kadrosunda yer alan ünlü isim; 2017’de ise ilk olarak kısa sürede ekranlara veda eden Yüz Yüze dizisinde oynadı.

2017’de Vatanım Sensin dizisine dahil olan ünlü oyuncu, buradaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Aynı yıl blu TV’deki 7 Yüz dizisinde de kamera karşısına geçen Dizdar; Organik Aşk Hikayeleri ve Körfez isimli filmlerde de rol aldı. İlk sinema deneyimini Bir Sis Böler Geceyi isimli yapımla yaşayan başarılı oyuncu; Yok Artık 2 ve Mandıra Filozofu gibi filmlerde de oynadı. 2018’de Bir Aşk İki Hayat filminde de oynayan ünlü oyuncu; 2020 yılında ise kariyerini ivmelendiren projelerde boy gösterdi.

Masumlar Apartmanı dizisiyle tüm Türkiye’nin tanıdığı bir oyuncu haline gelen Merve Dizdar; tiyatroda takdir edilen performansını ekranlara ve beyaz perdeye de taşımış oldu. Aynı yıl Eltilerin Savaşı isimli komedi filmiyle SİYAD Ödülleri’ne aday gösterilen Dizdar; 2022 yılına dek Masumlar Apartmanı’daki başarısıyla beğeni topladı. 2021’de “Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?” isimli Netflix filminde de boy gösteren ünlü isim; 2023’te ise Kar ve Ayı ile Tamirhane isimli filmlerde oynadı.

2022’de Erşan Kuneri dizisinde Feride karakterine hayat veren başarılı oyuncu; 2023’te ise Ömer dizisindeki Nisa karakteriyle ekranlara döndü. Bu yıl içerisinde Nuri Bilge Ceylan’ın Kuru Otlar Üstüne isimli filmle de sinema perdelerine dönüş yapacağı bilinen ünlü ismin; filmdeki performansıyla birçok festivalden ödülle ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version