Mert Yazıcıoğlu Kimdir? Yeni Projesi Ne Zaman Geliyor?

Son olarak Darmaduman dizisiyle ekranlarda görünen Mert Yazıcıoğlu, yeni projesiyle merak edilen bir isim.

mert yazicioglu 1

Dizi sezonunun ilk günlerinde Darmaduman’la ekranlarda gördüğümüz Mert Yazıcıoğlu, son günlerde ise magazin haberleriyle gündemde. Bir başka ünlü oyuncu Dilan Çiçek Deniz’le birlikte olduğu öğrenilen Yazıcıoğlu; uzun bir aranın ardından farklı bir isimle görüntülendi. Uzun bir süre Afra Saraçoğlu’yla birlikte olduğu bilinen başarılı oyuncu, yeni ilişkisiyle hayranlarını da epey şaşırttı. Yeni projesiyle ekranlara dönmesini bekleyen hayranları, ünlü oyuncuyu şimdiden sosyal medyada yoğun baskı altında tutmakta.

Mert Yazıcıoğlu kimdir? Yeni projesi ne zaman geliyor? Dijitalde başka bir dizide oynayacak mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Mert Yazıcıoğlu’nun Hayatı

10 Mayıs 1993 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Mert Yazıcıoğlu, eğitim hayatının tamamında İstanbul’da bulundu. Üniversiteye İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme bölümünde başlayan ünlü oyuncu, okul döneminin ilk yıllarında oyunculuğa adım attı. Bir arkadaşının oyunculuk yaptığı dizi setine gitmesiyle oyunculuk serüvenine adım atan Yazıcıoğlu, sonrasında ise Cast 33 ajansına kayıt oldu ve profesyonel kariyerini bu yönde devam ettirme kararı aldı. 3 Mota Eğitim atölyesinde Ümit Çırak’tan ders alan ünlü isim, ilk olarak Çağan Irmak’ın Dedemin İnsanları filminde boy gösterdi.

Gişede çok başarılı olan bir sinema filmiyle aktörlük kariyerine başlayan Mert Yazıcıoğlu, dizi kariyerinde de başarılı işlerde rol aldı. İlk olarak Kayıp Şehir dizisinde oynayan ünlü oyuncu, bu dizide performansıyla çokça bahsedilen isimlerden biri değildi. Ancak bir sonraki dizisi olan Karagül’de, dizi içerisinde kısa sürede keşfedilen oyunculardan biri oldu. 3 sezon boyunca Karagül’de Baran Şamverdi rolünü canlandıran Yazıcıoğlu, 2016’dan itibaren tanınan bir isim haline geldi.

Karagül sonrasındaki ilk projesi olan Umuda Kelepçe Vurulmaz’da aradığı reyting başarısını bulamayan Mert Yazıcıoğlu, buna rağmen performansıyla dikkat çekmeyi başardı. Karagül dizisi sonrasında önemli bir hayran kitlesi edinen ünlü isim; kısa sürede ekranlara veda eden Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisinde de boy gösterdi. Dizinin erken final yapmasıyla birlikte, aynı yıl içerisinde yayınlanan Bir Litre Gözyaşı dizisinde oynamaya başladı. Önemli isimleri oyuncu kadrosunda barındıran bu dizi ise, yalnızca 15 bölüm sürdü ve ekranlara veda etti.

2020’de yine erken final yapan Bir Annenin Günahı dizisinde oynayan Mert Yazıcıoğlu; aynı yıl içinde Netflix’in Aşk 101 dizisinde de oynadı. Bu dizideki performansıyla hayran kitlesini daha da büyüten başarılı oyuncu, dizinin ikinci sezonunda da oyuncu kadrosu içerisindeydi. 2021’de EXXEN’de yayınlanan Ölüm Zamanı dizisinde yer alan Yazıcıoğlu, 1 sezon devam eden bu yapımda Cüneyt karakterine hayat verdi. 2022’deki Darmaduman dizisi ise, büyük beklentilere rağmen yalnızca 9 bölüm ekranlarda kaldı.

Darmaduman dizisi sonrasında yeni bir projede yer alıp almayacağı merak konusu olan ünlü oyuncu, gelen teklifleri değerlendirdiğini ve net bir takvimi olmadığını söylemekte. Bu yıl içerisinde ekranlara dönmesine kesin gözüyle bakılan Yazıcıoğlu; gençlerden oluşan hayran kitlesinin karşısına yeni bir projeyle çıkmaya epey yakın görülüyor.

Exit mobile version