Meltem Yılmazkaya Kimdir? Ne Zaman Evlendi?

Güldür Güldür programı sayesinde geniş kitlelerin tanıdığı Meltem Yılmazkaya, hem oyunculuk hem şarkıcılık kariyeriyle dikkat çekiyor.

meltem yilmazkaya 1

Son günlerde depremle alakalı görüşleriyle gündeme gelen Güldür Güldür programı, televizyon ekranlarında birçok yıldızın parlamasını veya yeniden çıkışa geçmesini sağladı. Ekranların en çok izlenen komedi yapımı olan Güldür Güldür’ün yıldızlarından Meltem Yılmazkaya ise; kariyerinin en önemli çıkışını burada yapmış oldu. Oyunculuk kariyerinin yanına şarkıcılığı da ekleyen başarılı isim; her iki alanda da maharetli birisi olduğunu ispatladı. Bugün hakkında yapılan haberde ise, ilk defa evlilik konusuyla gündeme geldi.

Meltem Yılmazkaya kimdir? Ne zaman evlendi? Kaç yaşında? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Meltem Yılmazkaya’nın Hayatı

27 Kasım 1984 tarihinde İstanbul’da doğan Meltem Yılmazkaya, kariyerini gençliğinden bu yana tiyatro üzerine şekillendirdi. Küçük yaşlarda tiyatro kurslarına giderek bu yolculuğa adım atan ünlü isim, orta okul çağlarında ise animatörlük eğitimi aldı ve bu mesleği icra etti. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde aldığı iki yıllık eğitimin ardından, üniversitede de tercihi tiyatro oldu. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitiren ünlü oyuncu; mezuniyetinin hemen ardından sahnelerde roller almaya başladı.

Tiyatro kariyerini yaklaşık 20 yıldır devam ettiren Meltem Yılmazkaya; oyunculuk yapmanın yanı sıra, birçok okulda drama dersi de vermekte. Uzun yıllardır oyunculuk eğitiminden de kopmayan ünlü isim; yıllar geçtikçe işinde yükselen bir figür haline geldi. 2009 yılındaki Aile Saadeti dizisiyle ekranlara ilk defa çıkan Yılmazkaya, aynı yıl içerisinde BKM’nin yapımcılığını üstlendiği Benim Annem Bir Melek dizisinde boy gösterdi. Bu dizide günümüzdeki rol arkadaşlarından Ali Sunal ile birlikte oynayan Meltem Yılmazkaya; komedi alanında başarılı olduğunu kanıtlamıştı.

2010 yılında yine BKM’nin yapımcısı olduğu Şen Yuva dizisinde Kadife karakterini canlandıran ünlü oyuncu; burada ise Güldür Güldür kadrosunda yer alan birçok isimle aynı seti paylaşmış oldu. 2012’de Aşkın Halleri ve 2013’te Aldırma Gönül isimli dizilerde boy gösteren Meltem Yılmazkaya; bu sezon 10. yılına giren Güldür Güldür programına da 2013’te katıldı. Bu programın öncülü olarak kabul edilen 5’er 5’er ve İnsanlar Alemi isimli yapımlarda rol almayan Yılmazkaya; Güldür Güldür’de ise projenin en başından bu yana kadroda olan isimlerden.

Güldür Güldür içerisinde yer alan birçok karakterle adından söz ettiren başarılı oyuncu; bu süreçte hayalindeki bir diğer işi de yapmaya koyuldu. Şarkıcılık alanında da çalışmalar yapma isteği bulunan Meltem Yılmazkaya, 2016’da Kendime Yalanlar isimli bir albüm çıkardı.

2015’te Dedemin Fişi ve 2018’de Cici Babam filmlerinde Güldür Güldür ekibiyle beraber oynayan Yılmazkaya; 2016’da ise Kaçma Birader filminde rol aldı. Magazin dünyasında çokça görünmeyen bir isim olan Yılmazkaya, dün yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Kadir Doğan ile evlendiğini açıkladı.

Exit mobile version