Mehmet Yalçınkaya Kimdir? MasterChef Yeni Sezon Ne Zaman?

MasterChef'teki profesyonel ve sinirli görünümüyle bilinen Mehmet Yalçınkaya, ülkemizin en önemli şeflerinden.

mehmet yalcinkaya 1

MasterChef’teki jüri üyeliğiyle tüm Türkiye tarafından tanınan Mehmet Yalçınkaya, aşçılık dünyasının en önemli figürlerinden biri. Genç yaştan itibaren mutfakta bir kariyer yapmayı planlayan Mehmet Şef; uzun yıllar verdiği uğraşla birlikte bu hedefine ulaştı. 2000’li yıllardan itibaren Türk mutfağında fark yaratan isimlerden biri olmayı başaran ünlü isim; günümüzde ise kariyerinde elde ettiklerini genç aşçı adaylarıyla paylaşıyor. Mutfak alanının en başarılı figürlerinden olan Mehmet Şef; MasterChef ile tanınmasıyla birlikte, bir yandan da kendi restoranında yeni deneyimlere yelken açıyor.

Mehmet Yalçınkaya kimdir? Mehmet Şef’in spesiyalleri nelerdir? Kaç yaşında?

Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Mehmet Yalçınkaya’nın Hayatı

21 Ocak 1974 tarihinde Bolu’nun merkez ilçesine bağlı Yenigüney köyünde dünyaya gelen Mehmet Yalçınkaya; ailesinden gelen aşçılık mesleği üzerine uzmanlaştı. Ailenin geleneksel Türk mutfağına olan hakimiyetini Dünya mutfaklarıyla birleştiren Yalçınkaya, mutfak kariyerinde pek çok ülkede görev aldı. Fransa, İtalya, Katar, Yunanistan, Almanya gibi ülkelerde gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü görevlerini üstlenen Mehmet Şef; yemek yapımı konusunda dünyaca ünlü teknikleri ustalarından öğrendi.

2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi’nde insan anatomisi ve sindirim sistemi alanında eğitim gördü. 2005’te adını Dünya çapında duyurduğunu kanıtlayan Yalçınkaya, ABD kökenli CULINARY dergisinde “Trend Chef” alanında biyografisi ve spesiyalleriyle yer aldı. 2008 yılında ise Almanya’da IKA/Olympiade der Köche A yarışmasında dünya üçüncülüğü elde etti. Türk mutfağı ile ilgili yapılan araştırmalarda ve yarışmalarda da önemli başarılar elde eden Mehmet Şef; 2000’li yıllardan itibaren ülkemiz mutfağının önemli temsilcilerinden biri oldu.

Dünya mutfağında 2000’li yıllardan bu yana popülerleşen “Füzyon Mutfak” akımında da önemli spesiyaller sunmayı başaran Mehmet Şef; Türkiye’de de bu alanın öncü isimlerinden biri olarak biliniyor. 2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak katıldığı Dünya Aşçılar Olimpiyatları’nda dünya ikinciliği kazandı. Bu başarısıyla birlikte ülkemiz mutfağının en önemli figürlerinden biri olduğunu ispatlayan Yalçınkaya; günümüzde ise ülke mutfağına kattığı spesiyalleri kendi restoranında sergilemekte.

2018 yılından bu yana TV8’de yayınlanan MasterChef Türkiye’de jüri üyeliği yapan Mehmet Şef; burada gösterdiği agresif tavır ve yemek alanındaki ustalığıyla da takdir topladı. 2021 yılında EXXEN’de yayınlanan MasterChef Junior programında ise, çocuklarla yemek yapma deneyimi elde etti.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş Depremi’nin ilk günlerinden itibaren aktif bir şekilde çalışan Yalçınkaya, MasterChef’te beraber çalıştığı yarışmacılarla ve restoran ekibiyle birlikte depremzedelere sürekli olarak yemek yardımı sunmakta.

Exit mobile version