Mehmet Aslantuğ Kimdir? Yürek Çıkmazı’ndan Ayrıldı Mı?

Yakın dönemde Yürek Çıkmazı dizisiyle ekranlara dönen Mehmet Aslantuğ, 90'ların en sevilen oyuncularından biri olarak biliniyor.

mehmet aslantug 1

80’li ve 90’lı yıllardan itibaren ülkemizin önemli oyuncularından biri olarak anılan Mehmet Aslantuğ; günümüzde de tecrübesiyle ekranlarda fark yaratan figürlerden. Döneminin en başarılı işlerinde oynayan ve bu sayede bir jenerasyonun hafızasında yer eden Aslantuğ; profesyonel kariyerinin yanı sıra, ailesiyle kurduğu bağ ile de toplum nezdinde takdir edilen bir isim. Toplumsal ve politik konulardaki duruşuyla da yıllar içerisinde övgüyle bahsedilen tecrübeli oyuncu; günümüzde de aynı tavrı sürdürmeye devam ediyor.

Mehmet Aslantuğ kimdir? Arzum Onan’la kaç yıldır evli? Yürek Çıkmazı dizisinden ayrıldı mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Mehmet Aslantuğ’un Hayatı

25 Eylül 1961’de Samsun’un Çarşamba ilçesinin Dikbıyık beldesinde doğan Mehmet Aslantuğ; Çerkez kökenli bir ailenin beşinci ve son çocuğu. Çiftçi bir ailenin içerisinde yetişen Aslantuğ; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Samsun’un Terme ilçesinde tamamladı. 1978’de üniversiteyi İstanbul’da okumaya hak kazanan Aslantuğ, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne kaydolarak ilk defa İstanbul’a adım attı. Aynı dönemde İstanbul’da tiyatro çalışmalarına katılmaya başlayan ünlü isim; 80’li yıllardan itibaren kariyerini tamamen oyunculuk üzerine şekillendirme kararı aldı. Bu süreçle birlikte İstanbul Üniversitesi’ndeki eğitimini bıraktı.

1985 yılından itibaren oyunculuk alanında faaliyette olan Mehmet Aslantuğ, kariyerine Deneme Sahnesi isimli tiyatroda başladı. Sonraki süreçte ağırlığını dizi ve sinemaya veren ünlü isim, 1986 yılından bu yana da sinema filmlerinde rol almakta. 90’lı yıllardan itibaren sinemada birçok ünlü yönetmenle çalışma şansını yakalayan Aslantuğ, bu dönemde ödül sevinci yaşama şansını elde etti. 1992, 1993 ve 1994 yıllarında üç yıl üst üste Altın Portakal’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Aslantuğ; bu filmlerde Osman Sınav ve Yavuz Özkan’la birlikte çalıştı.

90’lı yılların başlarında televizyon dizilerinin en popüler isimlerinden olan Mehmet Aslantuğ; bu dönemde yaptığı İz Peşinde projesiyle ülke çapında ün kazanmıştır. 1995’e kadar devam eden yapım, döneminin en ilgi çekici işlerinden biri olarak görülmekte. Aynı dönemde sinema ve dizi alanında yönetmenlik yapmaya da karar veren Aslantuğ; 3 sezon süren Sıcak Saatler dizisinin yönetmenlerinden biri olmuştur. Bu projede eşi Arzum Onan’la birlikte başrolleri paylaşan Mehmet Aslantuğ; 2000’li yıllarda da birbirinden önemli işlerde rol alır.

2003 yılında atv’de yayın hayatına başlayan Bir İstanbul Masalı’nın başrolü olan Mehmet Aslantuğ; burada canlandırdığı Selim Arhan karakteriyle bir kez daha toplumun beğenisini kazanır. Bu dizinin ardından 4 yıllık bir ara veren ünlü oyuncu, 2009’da Hanımın Çiftliği dizisinde Muzaffer karakterini canlandırır. Senaryo akışı gereğince ilk sezonda projeye veda eden Aslantuğ, burada da seyircinin beğenisine layık görülür. 2010’lu yıllarda yer aldığı diziler istikrarlı bir biçimde ilerlemese de; ünlü oyuncunun yer alması sebebiyle izleyenlerin sayısı da oldukça fazladır.

2010 yılında sinemada da yönetmenlik macerasına atılan Mehmet Aslantuğ, Aşkın İkinci Yarısı isimli filmiyle beyaz perdeye çıkar. Bu filmin ardından Direniş Karatay filmiyle de sinemada boy gösteren Aslantuğ, son dönemde ise Yürek Çıkmazı isimli dizide oynamasıyla gündeme geldi. Bu diziden ayrıldığını bugün paylaştığı bir Instagram gönderisiyle duyuran ünlü isim, hayranlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini belirtti.

1996’dan bu yana ünlü oyuncu Arzum Onan’la evli olan Mehmet Aslantuğ’un, Can isminde bir de oğlu vardır.

Exit mobile version