Dün akşam yaptığı Süleyman Soylu röportajıyla gündeme gelen Mehmet Akif Ersoy; son dönemdeki gazetecilik performansıyla takdir topluyor. Özellikle de Kahramanmaraş Depremi’nde gösterdiği özverili performans sebebiyle izleyicinin de beğenisini kazanan Ersoy; Habertürk’ün en sevilen simalarından biri olmayı başardı. Siyaset yayınları haricindeki başarısıyla da dikkat çeken ünlü gazeteci; bir yandan da Habertürk’ün internet sitesinde yazdığı yazılarla önemli bir kitle edindi.
Mehmet Akif Ersoy kimdir? Nedir Ne Değildir programı ne zaman? Bir sonraki özel röportajı kiminle? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.
Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
8 Ocak 1985 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Mehmet Akif Ersoy; gazetecilik mesleğini babasından görerek öğrenen isimlerden biri. Yerel gazete çıkaran babasının izinden giden Ersoy; üniversitede ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin hemen ardından gazetecilik kariyerine adım atan ünlü isim; 6 News adlı çok dilli haber kanalında mesleğindeki ilk tecrübesini edindi. 2009’da ilk deneyimini yaşayan Ersoy, kısa bir süre sonra TRT’nin kadrosuna katıldı.
TRT’deki ilk yılı sonrasında TRT Türk’ün Etiyopya Addis Ababa temsilciliği görevine getirilen Mehmet Akif Ersoy; bu dönemde TRT adına birbirinden önemli işlere imza attı. Arap Baharı döneminin etkin gazetecilerinden olan Ersoy; Libya, Yemen, Şam, Erbil gibi bölgelerde TRT temsilciliği yapmayı sürdürmüştü. Sahada sunduğu haberlerle de 2010’lu yıllarda epey gündeme gelen Ersoy; Libya’nın devrik lideriyle ölmeden önce röportaj yapmasıyla da, ülkemizde çok konuşulan gazetecilerden biri haline gelmişti.
2012 yılında Mısır’da TRT adına görev almaya başlayan Ersoy; bir yıl sonrasında ise TRT Arapça’nın Koordinatör Yardımcısı pozisyonuna getirildi. TRT Arapça’daki görevi sonrasında İstanbul’a dönen ünlü gazeteci, TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı oldu. TRT içerisindeki başarılarıyla gün geçtikçe yükselişini sürdüren Mehmet Akif Ersoy; 2015 yılında Muammer Kaddafi’nin son günlerini anlattığı Zenga Zenga isimli belgeseli yayınladı. Aynı yıl içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı Ortadoğu ve İslam Coğrafyası Sorumlu Başkan Müşaviri pozisyonuna getirildi.
2016 yılında Dış Politika Dergisi’nde genel yayın yönetmenlik görevini üstlendi. 2017’ye dek TRT ve kamu kurumlarında sürdürdüğü mesleğinde yeni deneyimler elde etmek isteyen Ersoy; bu kararının ardından Habertürk’e transfer oldu. Günümüzde de yaptığı Manşet ve Nedir Ne Değildir programlarına bu dönemde başlayan Ersoy; başarılı röportajları sayesinde burada da dikkat çekmeyi başardı. 6 Şubat Depremi’nde yaşanan trajediyi aktarmadaki başarısıyla da toplumun sevgisini kazanan Mehmet Akif Ersoy; son olarak siyasilerle yaptığı özel röportajlar ile gündeme gelmekte.