Marilyn Manson Hakkında Bir Kez Daha Cinsel İstismar Suçlaması!

Geçmişte birçok kez cinsel istismar iddialarıyla gündeme gelen Marilyn Manson, son davasının ardından yeniden aynı suç nedeniyle gündemde.

manson 1

ABD’li protest şarkıcı Marilyn Manson; uzun süredir cinsel istismar davalarıyla konuşulur hale geldi. Geçmişte bulunduğu birçok cinsel istismar hakkında açılan davalarla karşı karşıya gelen Manson; bu davalardan kurtulmak için yoğun çaba sarf ediyor. Geçtiğimiz hafta oyuncu Esme Bianco’nun açtığı davada suçunu kabul eden Manson; avukatı aracılığıyla Bianco ile anlaşma zemini bulmuştu. Ancak Marilyn Manson’ın cinsel taciz ve istismar sebebiyle gördüğü davalar, bu davayla birlikte tamamlanmadı. Manson’ın davalarına bu hafta itibarıyla bir yenisi daha eklendi.

İngiliz basınında yer alan bilgilere göre; gerçek adı Brian Warner olan Marilyn Manson hakkında, kimliği belli olmayan bir kişi tarafından dava açıldı. Davacı taraf Manson’ı “çocuk ve yetişkin cinsel istismarı, cinsel saldırı ve tacizle” suçlarıyla itham etti ve yargıya başvurdu. 2021 yılında açılan Esme Bianco davasının tamamlanmasından hemen sonra bu davayla karşılaşan Manson’ın hakkındaki yeni iddialar; önceki davalardaki iddialarla benzerlikler taşımakta. İsminin basında yer almamasını isteyen davacı; Manson tarafından ilk defa 16 yaşında cinsel istismara maruz kaldığını belirtti.

New York’taki eyalet yasalarına gelen yeni bir madde sayesinde açılan bu dava; Manson’ın olaydan yıllar sonra mahkum olabilmesine imkan tanıyor. Eyalet yasalarına getirilen tecavüz mağdurlarına yönelik bu düzenleme, kişilerin istismara uğramasına rağmen şikayet edemediği durumları düşünülerek yürürlüğe kondu. Bu gibi davalarda zamana bakılmaksızın şikayet edebilme hakkını elde eden vatandaşlar; istismara uğradığı dönemde yaşananları kanıtlaması halinde davalının ceza alabilmesini sağlayabilmekte.

Marilyn Manson’a da bu şekilde açılan tecavüz davası; davacının iddialarına göre üç yıl süren bir istismarın sonucunda meydana geldi. Davacı, ilk olarak 1995 yılında ve 16 yaşındayken istismara uğradığını belirtti. İstismarın ilk defa yaşanmasının ardından bir süreç haline geldiğini belirten davacı; 19 yaşına dek Manson tarafından istismar edildiğini ifade etti. Bu süreci yargıya taşıyarak suçlunun cezasını bulmasını istediğini söyleyen davacı; Manson’ın geçmişte birçok kez aynı suçtan yargılanması sayesinde bu davayı açma kararını aldığını açıkladı.

Yakın dönemde bir başka istismar davasını geride bırakan Manson, bu davada anlaşma yoluna gitmiş ve Esme Bianco’ya tazminat ödemeyi kabul etmişti. Yeni açılan davada gelişecek süreç belirsizliğini korurken; Manson’ın hakkındaki davaların çoğalması ise, kendisinin müzik sektöründen uzaklaşmasına yol açtı. Ancak son davada, davacı tarafın Manson’ın yapım şirketleriyle alakalı da şikayetleri yer almakta. Davacı ve avukatı; Manson’ın uzun süreler boyunca yapım şirketleri tarafından korunduğunu ve bu nedenle şikayet zemininin oluşamadığını da açıkça belirtti. Dava dosyasında Manson’ın pedofili ve şiddet eğilimli birisi olduğuna da değinildi.

Exit mobile version