Karate Kid 2024 Yılında Yeni Versiyonuyla Sinemalarda!

1984'ten bu yana fırtınalar estiren Karate Kid serisi, 2024 yılında bir kez daha sinemalarda yer alacak.

karatekid

Son yıllarda Cobra Kai dizisiyle yeniden gündeme oturan Karate Kid filmi, 2010 yılındaki remake’inin (yeniden çevrim) ardından bir kez daha vizyona dahil olabilir. Güçsüz bir çocuğun Uzakdoğu savunma sanatları ustası biriyle tesadüfen tanışması ve sonrasında yaşananları anlatan Karate Kid filmi; ilk yapıldığı tarih olan 1984 yılında da büyük bir teveccüh görmüştü. Cobra Kai dizisi sayesinde bir kez daha popüler olan serinin yeni versiyonunun; 2020’li yıllarda bir kez daha beyaz perdeye geleceği kesinleşti.

2018 yılından bu yana Netflix’te yayınlanan Cobra Kai serisi, özellikle de bu sezon yayınlanan bölümleriyle dikkatleri üzerine çekti. Bu nedenle de yeni Karate Kid filminin, diziyle bağlantılı bir şekilde yapılması beklenmekteydi. 2010 yılında yer alan Jackie Chan ve Jaden Smith’li kadronun yer almayacağına kesin gözüyle bakılırken; ağırlıklı olarak dizideki atmosferin yansıtılacağı konuşulmaktaydı. Cobra Kai’nin yaratıcısına yeni Karate Kid’le alakalı sorulara verdiği yanıtlar; hem dizinin hem de filmin hayranları arasında merak uyandırdı.

Jon Hurwitz’in Twitter hesabından paylaştığı gönderide, Karate Kid ve Cobra Kai’nin filmlerini yapmayı çok istediğini söyledi. Ancak 2024 yılı için prodüksiyon süreci başlatılan yeni Karate Kid filmlerinde kendi ekibinin yer almayacağını da belirtti. Karate Kid’in yeniden çevriminin Cobra Kai’nin kadrosuyla alakalı bir yapım olmadığını söyleyen Hurwitz; bu proje hakkında bilgisinin çok az olduğunu ve başarılı olması dilediğini de tweetler aracılığıyla aktardı.

Karate Kid Serisinin Altıncı Filmi Geliyor!

Jon Hurwitz’in açıklamalarıyla birlikte, serinin hayranları ikiye bölündü. Cobra Kai dizisini sevenlerde bu haber, adeta bir matem havası oluşturdu. Karate Kid evrenini başarıyla hayata döndüren ekibin bu projede var olmasını istediklerini söyleyen Cobra Kai severler; aldıkları haber nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Ancak diziyi sevmeyen Karate Kid fanlarında ise büyük bir sevinç yaşandığı görüldü. Yeni bir ekiple Karate Kid’in çok daha iyi olabileceğini düşünen ikinci grup; bu filme mutlaka şans vereceklerini söyledi. Serinin çok uzadığını düşünenler ise, bir kez daha remake Karate Kid görmekten sıkıldıklarını ve eskileri yeniden izlemeyi tercih edecelerini dile getirdi.

1984 yılında vizyona giren Karate Kid serisinin ilk filmi, düşük bütçesine rağmen büyük bir ticari başarı kazandı. Bu başarı sonrasında serinin ikinci filmi de 2 yıl sonra sevenleriyle buluştu. Bu filmde biraz daha büyük bütçeyle çok daha fazla başarı elde eden yapımcılar; 1989 yılında serinin 3. filmini meydana getirdi. Üçüncü filmden beklenen gişe başarısı yakalanamadı ve seriye beş yıllık bir ara verildi. 1994’te yeni bir öğrenciyle eğitimlerine başlayan Usta Miyagi (Pat Morita); bir kez daha gişede hayal kırıklığı yaşadı ve 2010 yılındaki yeniden çevrime kadar seriye ara verildi.

2010 yılında farklı karakter isimleri ve farklı tercihlerle yapılan yeniden çevrim de, bir kez daha beklentileri aşamadı. İlk filme benzer bir formül uygulayan yapım; Jackie Chan ve Jaden Smith’in bir araya gelmesi sayesinde gişede kâr etmeyi başardı. 2018 yılında filmin kötü karakterleriyle yola çıkan Cobra Kai ise; serinin yaklaşık 30 yıl sonra bir kez daha popüler olmasını sağladı.

Exit mobile version