Kanye West’ten Nazi Çıkışı: “Hitler’i Seviyorum”

Ünlü rapçi Kanye West, skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Katıldığı yayında Yahudi soykırımı yapan Hitler'i sevdiğini açıkladı.

kanye1

ABD magazininde sıkça gündeme gelen isimlerden Kanye West; son dönemlerde ise yaşadığı psikolojik problemler ve yaptığı ayrıştırıcı açıklamalarla konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde siyahi haklarını savunanları ve Yahudi topluluklarına açıkça nefret söylemleri kullanan West; bu sebeple reklam anlaşmalarının büyük bir kısmını kaybetmişti. Bu dönemde kullandığı ifadeler nedeniyle özür dileyen ünlü isim; bu hafta katıldığı canlı yayında ise yeniden Yahudi karşıtı ifadeleriyle gündemin en çok konuşulan figürü olmayı başardı.

Yakın dönemde yine ırkçı ve ayrımcı ifadeleri sebebiyle çok konuşulan Kanye West; bu gibi ifadelerinin çokluğu ve kişisel küfürlere, hakaretlere başvurmasının da etkisiyle sosyal medyadan atıldı. Twitter ve Instragram gibi platformlardaki hesapları kapatılan ABD’li rapçi; Adidas ve Balenciaga gibi ünlü markalarla yaptığı milyar dolarlık anlaşmalardan da kovuldu. Bu nedenle servetinin önemli bir kısmını kaybeden Kanye West; toplum nezdinde önemli bir nefret objesine dönüştü. Birçok hayranından bu ifadeleri sebebiyle destek de gören West; kısa bir süre önce katıldığı canlı yayında yine eleştiri oklarını üzerine çekti.

Ünlü sunucu Alex Jones’un yayınına yüzü maskeyle kapalı bir şekilde katılan Kanye West; ırkçı oluşuyla bilinen bir diğer popüler figür Nick Fuentes’le birlikte katıldığı yayında olay yaratacak sözler söyledi. Yayın esnasında ırkçılık konusundaki görüşlerini belirten Kanye West; açıkça Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’i sevdiğini belirtti. Öte yandan 2024 ABD Başkanlık Seçimleri’nde yeniden aday olacağını da ifade eden Kanye West; programın geri kalan bölümünde de Hitler ve ırkçılık üzerine övgü dolu sözler sarf etti.

Kanye West: Nazileri ve Hitler’i Seviyorum!

Irkçılık hakkındaki söylemlerini Alex Jones’un programında dozunu arttırarak sürdüren Kanye West; her insanın doğduğu kültür ve etnik yapının gerektirdiği şeyler olduğunu, Hitler’in de bir Hristiyan olarak kendisiyle benzer düşüncelere sahip olduğunu aktardı. Hitler’in Nazi Almanyası döneminde otoyolları ve mikrofonu icat ettiğini söyleyen West; bir müzisyen olarak kendisine teşekkür borçlu olduğunu belirtti. Ayrıca Naziler’in ünlü liderinin çok fazla eleştirildiğini de söyleyen West; kendisinin iyi özelliklerinin daha çok belirtilmesi gerektiğini savundu.

Aşırı sağcı yayınlarıyla bilinen Alex Jones’un Hitler hakkındaki bu sözlere verdiği karşılık ise; Naziler’in haydut olduğu ve çok kötü şeyler yaptığı ifadeleriyle oldu. Geçmişte ırkçı saldırılara verdiği tepkilerden ötürü ceza alan Jones’un, Kanye West’in sözlerine verdiği tepki dahi ünlü rapçinin konuyu kapatmasına engel olamadı. Kanye West; Hitler hakkındaki sözlerine kaldığı yerden devam etti ve Naziler’in sürekli olarak aşağılanmaması gerektiğini, herkesin aksine Naziler’i sevdiğini açıkça belirtti.

Yahudi topluluğunu geçmişte de birçok kez karşısına alan Kanye West; bazı sözleri nedeniyle siyahilerin de sevmediği bir figür haline gelmişti. Afro Amerikan kültürün önemli temsilcilerinden biri olarak görüldüğü dönemi geride bırakan ünlü rapçinin; bu sözlerden sonra Yahudi topluluğunun açacağı davalarla mücadele etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version