Kanye West Bir Günde 2 Milyar Dolar Kaybetti, Sonrasında Özür Diledi!

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar nedeniyle sponsorluk anlaşmalarını kaybeden Kanye West, 2 milyar dolarlık zararı sonrasında özür açıklaması yaptı.

kanye1

Ünlü rapçi Kanye West, son günlerde yaşadığı olaylarla ABD gündeminin en üst sırasındaki isim konumunda. Afro Amerikalı ve Yahudi topluluklarıyla alakalı söylediği sözler sebebiyle tepki toplayan West; sponsorluk anlaşması yaptığı firmalar tarafından da fesih süreçlerinin başlamasına neden oldu. Bu nedenle yaklaşık 2 milyar dolarlık bir kaybı bir günde yaşayan ünlü isim; ortaya attığı yanlış iddialar nedeniyle özür diledi. Kanye West; kamuoyuyla paylaştığı açıklamasında, yaşadığı bu sürecin kendisinde farkındalık yarattığını aktardı.

28 Ekim Cuma günü magazin basınına demeçler veren Kanye West; yaptığı açıklamalar içerisinde yer alan birtakım sözlerle ülkedeki neredeyse tüm azınlıkları karşısına aldı. Ülkedeki siyahi haklarının önemini ön plana çıkaran “Black Lives Matter” sözünü eleştiren ve “White Lives Matter” isimli bir kıyafet sergisi yapan West; bu serginin ardından aldığı tepkileri de magazincilere söylediği sözlerle yanıtlamıştı. Siyahilerin gerçek Yahudiler olduğunu ve ülkede yaşayan Yahudi halkının “paragöz, aç gözlü” olduğunu iddia eden ünlü rapçi; siyahi insanların haklarının abartılı bir şekilde savunulduğunu da belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda polis şiddeti sonucunda hayatını kaybeden George Floyd’un da uyuşturucu kullanması sebebiyle öldüğünü söyleyen West; şiddet uygulayan polisin dizinin Floyd’u boğacak şekilde durmadığını açıkladı. Ülkedeki Afro Amerikan ve Yahudi topluluklarının tamamını hedef alan açıklamaları nedeniyle yoğun tepkilerle karşılaşan West; kendisinin aleyhine açıklama yapan ünlüleri hedefleyen Instagram paylaşımları da yaptı. Birkaç yıldız aşırı sağcı akımlarla ilişkisi bulunduğu bilinen ünlü isim, son günlerdeki sözleriyle birlikte birçok isim tarafından eleştiri bombardımanına tutuldu. Ancak sponsorluklarının iptal olması, West için durumu değiştiren başlıca unsur oldu.

Adidas Anlaşmasını İptal Etti, 2 Milyar Dolar Kaybetti!

George Floyd, Siyahiler ve Yahudiler hakkında söyledikleriyle tüm Dünya’dan tepki toplayan Kanye West; bu açıklamaları sonrasında kendisiyle yan yana gelmek istemeyen sponsorlarını kaybetti. Adidas ve Balenciaga firmalarıyla yaptığı anlaşmaların feshedildiği; firmaların sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Bu gelişme sonrasında 1 gün içerisinde yaklaşık 2 milyar dolarlık bir zarara uğrayan ünlü rapçi; servetinin yüzde 80’ini kaybetti. Magazin basınına demeç verdiği esnada “Büyük kayıplar yaşayabilirim, ancak 5 yıl içerisinde daha güçlü bir şekilde geri döneceğim.” şeklinde sözler söylemişti. Ancak West’in basınla paylaştığı son açıklaması, durumun tam tersi yönde ilerlediğini gösterdi.

Irkçı ve dışlayıcı söylemleri nedeniyle sosyal medya hesapları kapatılan Kanye West; basına aktardığı yeni açıklamasında, bir gün içerisinde yaşadıkları sayesinde önemli bir ders aldığını söyledi. “Black Lives Matter” sözüyle artık çok daha güçlü bir bağ kurabildiğini ve George Floyd’un yaşadıklarını hissettiğini belirten West; Adidas ve medya üzerinden aldığı tepkiler sonrasında boğazına basılmış gibi hissettiğini açıkladı. Tanrı’nın kendisine ders verdiğini dile getiren West; Dünya’nın en zengin siyahı iken bir anda milyarder listelerinden düşmesiyle birlikte birçok şeyi daha net kavradığını ifade etti.

Ünlü ekonomi dergisi Forbes, Kanye West’in sponsorluklarının iptali sonrasında 2 milyar dolarlık servetinin 400 milyon dolara düştüğünü açıklamıştı. George Floyd’un ailesi tarafından 250 milyon dolarlık tazminat davasıyla karşı karşıya kalması beklenen West; yine de Yahudi düşmanı sözlerinin arkasında durduğunu ve buna rağmen incinen herkesten özür dilediğini de basın mensuplarına aktardı.

Exit mobile version