Kadir İnanır’ın balmumu heykeli sergilenmeye başlandı

Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan usta aktör Kadir İnanır'ın balmumu heykeli, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde ziyaretçilere sergilenmeye başladı.

kadir inanir balmumu habermeydan

Kadir İnanır’ın balmumu heykeli sergilenmeye başlandı.

19 Mayıs 2013’te açılışı gerçekleştirilen ve Türkiye’deki balmumu heykel müzelerinin ilk örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde, tarihi ve kültürel karakterler ile bilim, medya, sanat, siyaset ve spor dünyasından geçmişten bugüne 200’den fazla ünlü ismin heykeli sergilenmektedir.

Müzenin geliri, engelli bireylerin ve kız çocuklarının eğitimi ile sağlık alanına yönlendirilmektedir. Kadir İnanır’ın balmumu heykeli de bu koleksiyona dahil edilmiştir. Şu anda hastanede tedavisi süren Kadir İnanır’ın Türkiye için önemli bir değer olduğunu vurgulayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, şunları söyledi:

“Türk sinemasının efsanelerinden Kadir İnanır’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Çalışmalarımız tamamlandı ve İnanır’ın heykeli müzemize eklenmiştir. Ülkemizin yetiştirdiği değerleri gelecek nesillere tanıtmak ve onları anlatmak gibi bir görevimiz olduğunu asla unutmamalıyız. Umarım kısa sürede kıymetli sanatçımız sağlığına kavuşur ve birlikte müzeyi ziyaret ederiz.”

Kadir İnanır ve Türkan Şoray, 3 Haziran 2022’de Büyükerşen’in davetiyle Eskişehir’de buluşmuş ve İmren Erşen Oya Müzesi’nin açılışına katılmışlardı. Müze, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin müziği eşliğinde açılmış, törende Büyükerşen, sanatçıların balmumu heykellerinin yapılacağını ve müzede yer alacağını belirtmişti.

 

 

Exit mobile version