İlhan İrem Hayata Veda Etti!

Türk popüler müziğinin sevilen sesi İlhan İrem, dün itibarıyla aramızdan ayrıldı!

ilhan1

Müziğin usta isimlerinden İlhan İrem’in dün yapılan açıklamayla hayatını kaybettiği öğrenildi. Böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü belirtilen 67 yaşındaki müzisyen, İstanbul Acıbadem Maslak Hastanesi’nde aramızdan ayrıldı. Türk müziğine kazandırdığı eserlerle günümüzde dahi yoğun bir dinleyici kitlesine sahip olan İlhan İrem; yakın döneme kadar konserleriyle ve köşe yazılarıyla anılmaktaydı.

İlhan İrem’in vefatının ardından ünlü sanatçının eşi Hansu İrem’in açıklamaları basında yer buldu. İlhan İrem’in cenazesine dair üç vasiyetinin bulunduğunu söyleyen Hansu İrem; bu vasiyetlerin yerine getirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti. Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istediği belirtilen İlhan İrem’in; Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak bir törenle uğurlanmayı dilediği ve Aşiyan Mezarlığı’na gömülmeyi talep ettiği de eşi tarafından açıklanan vasiyet içerisinde yer aldı.

İlhan İrem’in ölmeden önce gerçekleştirilmesini vasiyet ettiği bu dileklerin; kısa bir süre içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edileceği açıklandı. AKM’de yapılacak törenin Cumartesi gününe programlandığı da yine İBB tarafından basına bildirildi.

İlhan İrem’in Hastalık Süreci

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle uzun yıllardır tedavi gören İlhan İrem, tedavisinde istediği sonucu alamadı ve hayata gözlerini yumdu. 2016 yılında da böbrek rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi gören İrem; geriye kalan dönemde de bu durumun sıkıntısını yaşadı.

Son zamanlarda da durumunun ağırlaştığına dair haberler de, sanatçıya dair gündemde yer alan son başlıklar olarak tarihe geçti. 67 yaşındaki müzisyenin organ nakli beklediği ve uygun donör bulamadığı da haberlerde konu olmuştu.

İlhan İrem Kimdir?

1 Nisan 1955 tarihinde Bursa’da doğan İlhan İrem, genç yaşta gösterdiği yeteneği sayesinde Türk pop müziğinde derin etkiler bırakmayı başardı. 1970 yılında Milliyet gazetesinin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında Marmara Bölgesi birincisi olan İrem; bu tarihten itibaren kariyerini müzik ve şarkı sözü yazımında ilerletti.

1973’ten itibaren albüm ve o dönemki tabiriyle 45’lik çıkartan İlhan İrem; döneminin en ünlü müzisyenlerinden biri oldu. 80’li yıllarda ise müziğin popüler kısmından farklı bir yöne ilerleyen başarılı müzisyen; senfonik rock ve başka çeşitlere de temas eden özgün bir müzik türü oluşturdu. Işık ve Sevgiyle albümünde bu türü tamamen sabitleştiren İrem; kariyerinin sonuna dek bu alandaki çalışmalarına devam etti.

1990’lı yıllardan itibaren yazı alanında da eserler sunan İlhan İrem; deneme, öykü, şiir gibi eserlere imza attı. Ayrıca bu dönemde siyasi ve sanat odaklı köşe yazılarıyla da çok okunan isimler arasında yer aldı. Resim alanında da çalışmalar yaptığı bilinen İlhan İrem; kendi sergilerini açtı ve yapıtlarını halka sundu. Döneminin en çok tiraj yakalayan müzisyenlerinden biri olan İlhan İrem; hayranları tarafından çağdaş bir ozan olarak konumlandırılmaktaydı.

Dönemdaşı olan pek çok isim tarafından da takdir edilerek bahsedilen İlhan İrem; günümüz müzisyenlerinin de esinlendiği figürlerden biri oldu. İrem’in son müzikal çalışması, 2008 yılında yayımladığı Tozpembe / Progressive Çocuk Şarkıları albümü olmuştur.

Exit mobile version