Hazar Ergüçlü Kimdir? Yeni Dizisi Hangi Kanalda?

Televizyonların aranan isimlerinden Hazar Ergüçlü, oynadığı her yapımda oyunculuğuyla dikkat çekmeyi başarıyor.

hazar erguclu 2

Televizyon dizilerinde ve sinemada gösterdiği başarıyla adından sıkça söz ettiren Hazar Ergüçlü, birçok dizisiyle reyting listelerinde en üst sıraları deneyimledi. Sinemada ise ağırlıklı olarak ödüllü filmlerde rol alan başarılı oyuncu, genç yaşlarda başarılı bir kariyer çizgisi tutturması sebebiyle takdir topluyor. Dijital platformlardaki dizilerde de başarılı performanslar ortaya koyan Hazar Ergüçlü, yakın dönemin en başarılı oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

Hazar Ergüçlü kimdir? Yeni dizisi hangi kanalda? Hangi tiyatro oyununda oynuyor? Bu gibi soruların cevapları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Hazar Ergüçlü’nün Hayatı

1 Ocak 1992’de Kıbrıs’ta dünyaya gelen Hazar Ergüçlü; kariyerindeki ilk profesyonel deneyimi de burada yaşadı. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin gençlere yönelik tiyatro ekiplerinde boy gösteren Ergüçlü, o dönem Kıbrıs’ta film çekmeye hazırlanan Derviş Zaim tarafından keşfedildi. 2010 yılında gösterime giren Gölgeler ve Suretler filminde oynayan ünlü oyuncu, bu projede elde ettiği başarıyla birlikte oyunculuk kariyerine odaklandı. Sinema deneyiminin hemen ardından gelen televizyon dizisi de, Hazar Ergüçlü’nün kariyer yükselişini daha da hızlandırdı.

2011’de Kanal D’de yayın hayatına başlayan Kuzey Güney dizisi, Hazar Ergüçlü için adeta bir dönüm noktası oldu. Gölgeler ve Suretler filminde beraber oynadığı Buğra Gülsoy’la burada da birlikte rol alan başarılı oyuncu; Simay karakteriyle birlikte tüm Türkiye’de tanınan bir isim haline geldi. Döneminin en çok reyting alan dizilerinden biri olan Kuzey Güney; Hazar Ergüçlü’nün de iki sezon boyunca ekranlarda yer almasına olanak sağladı. Kuzey Güney’in hemen ardından dahil olduğu Medcezir dizisi ise, Hazar Ergüçlü’nün kariyerinin daha da üst seviyelere çıkmasına imkan tanıdı.

Medcezir dizisindeki Eylül karakteriyle de iki sezon boyunca ekranlarda yer alan Ergüçlü; sonrasında yer aldığı televizyon dizilerinde aynı istikrarı yakalayamadı. 2015’te yayınlanan Analar ve Anneler dizisi kısa bir süre içerisinde final yaptı. 2016’daki Yüksek Sosyete dizisi ise yalnızca 26 bölüm sürdü. 2017 yılında çıkan Hayat Sırları dizisi de, erken final yapan bir diğer dizisi oldu. 2017 ve 2018’de ise ünlü oyuncunun sinemadaki başarıları gündemdeydi. Kar filmiyle birçok festivalde ödül kazanan Hazar Ergüçlü, 2018’deki Ahlat Ağacı filminde ise Nuri Bilge Ceylan’la çalışma şansı yakaladı.

2018 yılında iki dijital platform dizisinde birden boy gösteren Hazar Ergüçlü, Dudullu Postası ve Hakan: Muhafız dizilerinde başroller arasındaydı. Hakan: Muhafız dizisi dört sezon boyunca Netflix’te seyirciyle buluşurken, Dudullu Postası ise erken final yapan bir diğer iş olarak bilinmekte. 2020’de Show TV’de izleyiciyle buluşan Alev Alev dizisi ise 1 sezon sürdü. Demet Evgar ve Berkay Ateş gibi isimlerle başrolleri paylaşan Ergüçlü, bu dizide Çiçek karakterine hayat verdi.

Günümüzde ise EXXEN’de yayınlanan Sadece Arkadaşız dizisinde rol alan Hazar Ergüçlü, bir yandan da Timsah Ateşi isimli tiyatro oyununda oynuyor. 2021 yılındaki Beni Sevenler Listesi filmiyle yapımcılık kariyerine de adım atan Hazar Ergüçlü; sinema alanında da başarılı bir kariyer çizgisi yakaladı. Magazin programlarında ünlü yönetmen Onur Ünlü ile olan birlikteliğiyle pek çok kez gündeme gelen Ergüçlü, yakın dönemde bu ilişkisini sonlandırdığını açıklamıştı.

Exit mobile version