Haluk Levent’ten kız yurdu açıklaması

Sanatçı ve AHBAP genel başkanı Haluk Levent, 29 Ekim 2023'de 200 kişilik kapasiteli kız yurdu açacağını sosyal medya hesabında paylaştı.

haluk levent habermeydan

Sanatçı ve aynı zamanda AHBAP genel başkanı Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “29 Ekim 2023’te sektöründe öncü bir firma ile bir kız yurdu açacağız. (Daha sonra da erkek yurdu yapacağız) Yurt Beyoğlu Sütlüce’de. Kapasite 200 kişi. 4 yıl boyunca hiç bir öğrenciden yurt parası alınmayacak. Barınma sorunu olan, en başarılı gençleri kabul edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

HALUK LEVENT KİMDİR ?

26 Kasım 1968 tarihinde Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı mahallesinde doğmuştur. Dokuz kardeşin sekizincisi olan Haluk Levent, ailesinin Nusayri olduğunu fakat Arap olmadıklarını ifade etmektedir. Haluk levent’in üniversite hayatı sırasıyla; Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, ODTÜ Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe olarak bilinmektedir. Üniversite hayatında istikrarsız devam etmesinin nedeninin ailesinin maddi imkanlarından dolayı olduğu bilinmektedir. Sınavlarla geçen bu yıllar içinde ticaretle uğraşan Haluk Levent, başarısız bir ticaret adamı olarak Adana’dan ayrıldı ve kendini yollara verdi. İlk albümünün “Yollarda” adını alması da bu günlerdeki deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi. Kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalıştı. Bu çabaların bazılarında başarılı oldu. 1992 yılında İstanbul’a geldi. Ortaköy’de çeşitli barlarda çalıştı. İlk albümün ardından 1995 Ekim’inde Bir Gece Vakti bir milyona yaklaşan satış rakamı yakaladı. Yine 1996’nın hemen sonunda Arkadaş albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı Arkadaş albümü için “Bu albümle dünya standartlarını yakaladım” demektedir. Aynı zamanda çevre sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan sanatçı, hemen hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer verdi. Sanat yaşamına on beş albüm, on bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik), onlarca çevre davası sığdırdı. 2010­’un son aylarında Hacivat Karagöz adlı albümünü çıkardı. Sanal alemde izlenme rekorları kırdı ama kaset-CD satışlarında bu oran görülmedi. Şubat 2014’te ‘Dostane’ isimli albümünü çıkardı. 2019 yılında Tam Bana Göre isimli albümünü çıkardı. 2021 yılında Vasiyet isimli albümü çıkardı.

Haluk Levent’in yaklaşık 4 yıl önce (2017) platform adı altında faaliyete başlattığı ve ardından dernekleşen “Ahbap” adlı dernek, öğrencilere burs, medikal cihaz ve ilaç temini, çeşitli yardım, etkinlik, kan ve kök hücre kampanyası ve eğitim faaliyeti düzenlemektedir. Bunun yanında Ahbap toplumdaki her türlü soruna sürdürülebilir çözümler arayan bir iş birliği hareketi olarak tanımlanmaktadır.

Exit mobile version