Güven Kıraç Kimdir? Behzat Ç. Yeni Sezonda Var Mı?

Son olarak geçtiğimiz yılki Behzat Ç.'nin yeni sezonunda oynayan Güven Kıraç, filmografisiyle dikkat çeken bir isim.

guven kirac 1

Sinemada ve tiyatroda uzun yıllardır başarılı performanslarıyla bilinen Güven Kıraç; yakın dönemde yaptığı projelerle de epey takdir topladı. Behzat Ç.’nin yeni sezonu Çekiç ve Gül’de Memduh Başgan karakterini bir kez daha canlandıran Kıraç, bir yandan da oyunculuk harici projelerle de ilgi çekiyor. Bir başka usta oyuncu Erkan Can’la birlikte yaptıkları seyahat içerikleriyle de iyi bir izleyici kitlesi yakalayan Güven Kıraç; günümüzün içerik üretme pratiğini de kavrayan isimlerden biri olarak görülebilir.

Güven Kıraç kimdir? Behzat Ç. yeni sezonda var mı? YouTube’a geri dönecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Güven Kıraç’ın Hayatı

5 Nisan 1960 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Güven Kıraç, gençlik yıllarından itibaren oyunculuk mesleğine yöneldi ve günümüzde de bu alanda en iyi bilinen isimlerden. 1986 yılından bu yana aktif olarak sektörde yer alan Kıraç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nı bitirdi ve sonrasında iki yıl boyunca Devlet Tiyatrosu kadrosu içerisinde yer aldı. Adana’da iki yıl boyunca Devlet Tiyatrosu bünyesinde birçok oyunda yer alan Güven Kıraç, istifasının ardından özel tiyatrolarda ve sinema filmlerinde boy göstermeye başladı.

Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu gibi özel tiyatroların oyunlarında rol alan Güven Kıraç; 90’lı yıllardan itibaren ekranlarda kendisine yer buldu. 1995 yılındaki Garanti Bankası reklamıyla birlikte tanınırlığı önemli ölçüde artan Kıraç, 1996 yılındaki Hiç Bana Sordun Mu ve 1997 yılındaki Dostlar Pasajı dizileriyle televizyon tecrübesi edinmeye başladı. 1997 yılında oynadığı ilk sinema filmi Masumiyet ise; ülkemiz sinemasının en başarılı örneklerinden biri olarak biliniyor. Bu filmle birçok film festivalinde ödül kazanan Güven Kıraç, sinemanın aranan yüzlerinden biri oldu.

1998 yılında Gemide ve Laleli’de Bir Azize filmlerinde oynayan Kıraç, 1999 yılında vizyona giren Salkım Hanımın Taneleri filmiyle İstanbul Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. 1999 yılında Evimiz Olacak Mı ve Hayat Bağları dizilerinde de oynayan ünlü oyuncu, 2001 yılında ise Yeditepe İstanbul dizisindeki rolüyle hafızalara kazındı. 2003’te Abdülhamit Düşerken filmiyle sinema perdesine dönen Güven Kıraç, 2004 yılında ise Fatih Akın’ın Duvara Karşı ve Kebap Connection filmlerinin oyuncu kadrosundaydı.

2005’te Yavuz Turgul’un Gönül Yarası filminde oynayan Güven Kıraç, aynı yıl The Net 2.0 ve Anlat İstanbul filmlerinde de başarılı performanslar sergiledi. 2006 yılının en popüler yapımlarında da önemli roller alan Kıraç; Takva, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü ve Sınav filmlerindeki performanslarıyla beğeni topladı. 2007’de Fatih Akın’ın Yaşamın Kıyısında filminde de rol alan ünlü isim, 2009 yılındaki Kirpi filmiyle komedi alanında da rüştünü ispatladı. Sinemadaki son projesi ise, Yılmaz Erdoğan’ın Organize İşler Sazan Sarmalı isimli filmi oldu.

Televizyon kariyerindeki en uzun süreli iş ise, 2010 yılında birkaç bölüm boy gösterdiği Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi oldu. 2019’da ve 2022’de de yeni sezonları çekilen yapım, Güven Kıraç’ın 10 yıldan fazla bir süre zarfında Memduh Başgan karakterini canlandırmasını sağladı. Son dönemde Erkan Can’la birlikte seyahat ve sohbet içerikleri yapan ünlü oyuncu, bir dönem de resim sergisi açmasıyla adını duyurmuştu. Yakın dönemde ikinci eşinden ayrılmasıyla da çok konuşulan Güven Kıraç; magazin sayfalarında uzun yıllar sonra yer bulmaya başladı.

Exit mobile version