Gazeteci Hıncal Uluç vefat etti

Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören, gazeteci ve yorumcu Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti. Uluç'un vefat haberini program yapımcısı ve spor yazarı Faik Çetiner duyurdu.

Hincal Uluc Habermeydan

Gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti. Uluç’un vefat haberini gazeteci, program yapımcısı ve spor yazarı Faik Çetiner sosyal medyadan duyurdu. Çetiner, “Hıncal Uluç, vefat etti. Uluç ailesinin başı sağolsun..” ifadelerini kullandı. Sağlık sorunları sebebiyle 8 Temmuz’da yoğun bakıma alınan ve sonrasında taburcu edilmesine karşın yeniden yoğun bakıma alınan Hıncal Uluç, 1 aydan fazla süredir hastanede gözetim altındaydı. Vefat haberinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yayımladığı başsağlığı mesajında, “Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Hıncal Uluç kimdir?

Hıncal Uluç 1 Kasım 1939 tarihinde Kilis’te dünyaya geldi. İlkokula Bandırma’da başlayıp 1950 senesinde Kilis’te bitirmiştir. Daha sonra ortaokula Antakya’da başlayıp ve geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi’nde tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim görmüş, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanmıştır. Gazeteciliğe ilk adımı Yenigün gazetesinde spor sayfası hazırlamak ile olmuştur. 1967 senesinde askerlik vazifesini tamamlamıştır. Daha sonra Yankı’da çalışmaya başladı. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde paralel olarak haftada iki gün spor yazıları yazmıştır. 1990 yılında ise Sabah’ta yazmaya başlamıştır. Daha sonraki dönemlerde ise TRT, TV8 ve NTV gibi birçok televizyon kanalında çalıştı.

 

Exit mobile version