Gaye Su Akyol kimdir, şarkıları ve albümleri nelerdir?

Sosyal medyada sık sık şarkıları ve açıklamalarıyla gündeme gelen Gaye Su Akyol, 2014'te yayınlanan Develerle Yaşıyorum albümüyle adından söz ettirdi. Peki Gaye Su Akyol kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte Gaye Su Akyol'un hayatıyla ilgili ayrıntılar...

gaye su akyol habermeydan

Gaye Su Akyol kimdir; 2016 yılında ilk uluslararası albümü olan “Hologram İmparatorluğu”nu Alman kökenli plak şirketi Glitterbeat ve Ali Güçlü Şimşek’le beraber kurdukları Dunganga Records etiketiyle çıkararak Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da birçok konser ve festival performanslarıyla hayran kitlesini büyüttü.

Pitchfork, The Observer, The Guardian, The Wire gibi büyük müzik mecralarından olumlu eleştiriler aldı. “Bir hayal kurma pratiği” olarak isimlendirdiği 2018 çıkışlı üçüncü uzunçaları “İstikrarlı Hayal Hakikattir”in söz ve müziğinin kendisinin olmasına ek olarak; ilk iki albümünde olduğu gibi prodüksiyon, düzenleme ve kayıt aşamalarında prodüktör ve görsel dünyasında ise sanat yönetmeni olarak yer aldı.

Söz konusu albümle beraber Türkiye’den bir müzisyen, ilk kez İngiltere’nin en büyük müzik dergilerinden Songlines’ın kapağında yer aldı, haftalarca Transglobal World Music Chart Avrupa listesinde 1 numarada kaldı. Gitar, bas, davul üçlüsünü perküsyonlar ve dolu dolu bir estrümantasyonla buluşturan albüm; Anadolu müziğini ve Klasik Türk Müziği gamlarını; psikedelik, surf, punk gibi rock’ın alt türleriyle ve elektronik altyapılarla buluşturuyor.

İngiliz gazetesi Financial Times, şarkıcı Gaye Su Akyol ile son albümü Anadolu Ejderi hakkında bir röportaj yapıp paylaştı. Akyol ile Kadıköy’deki dairesinde röportaj yapan Nick Hasted’in yazıları Financial Times tarafından “Türk şarkıcı Gaye Su Akyol Erdoğan’ın en kötü kabusu” başlığıyla paylaşıldı.

Exit mobile version