Funda Eryiğit Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Geliyor?

Tiyatro ve sinemada başarılı işlere imza atan Funda Eryiğit, yeni projeleriyle merak edilen bir isim.

funda eryigit 1

Televizyon ve sinema sektörünün aranan aktrislerinden Funda Eryiğit; bu yıl da birbirinden iddialı projelerle sevenlerini ekran başına toplamaya hazırlanıyor. Kariyerinde birçok ödül ve birçok başarılı proje bulunan tecrübeli oyuncu, 2000’li yılların sonlarından beri ekranlarda yer almakta. Tiyatro kariyeriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Funda Eryiğit; bir yandan da dijital platformlardaki en başarılı projelerde de adından söz ettirmeyi başardı. Yakın dönemde anne olmaya hazırlanan başarılı oyuncu, kariyer çizgisiyle ülkemizdeki en istikrarlı oyunculardan biri olarak öne çıkıyor.

Funda Eryiğit kimdir? Yeni dizisi ne zaman geliyor? Televizyona dönecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Funda Eryiğit’in Hayatı

6 Kasım 1984 tarihinde Hollanda’nın Zwolle kentinde dünyaya gelen Funda Eryiğit; ailesinin Türkiye’ye kesin dönüş yapmasıyla birlikte, çocukluk döneminin büyük bir kısmını Türkiye’de geçirdi. Ailesi Samsun Bafralı ve Çerkes – Gürcü kökenlere sahiptir. Kadir Has Anadolu Lisesi’ni bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü okuyan Funda Eryiğit; bu bölümün ardından yine İstanbul Üniversitesi’nde Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi.

2008 yılından bu yana televizyon, sinema ve tiyatro alanlarında faaliyet gösteren başarılı oyuncu; üniversite döneminin son yıllarında dahil olduğu Canım Ailem dizisiyle tüm Türkiye tarafından tanındı. Bu dizide oynadığı Seyhan karakteriyle başarılı bir performans sergileyen Eryiğit; sonraki projelerinde de istikrarını sürdürdü. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda da bir süre görev alan Funda Eryiğit; 2012-2013 sezonunda oynadığı Sessizlik adlı oyundaki performansıyla, 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde “müzikal/komedi dalında en iyi kadın oyuncu” ödülünü kazandı.

Canım Ailem ile başladığı televizyon kariyerine İstanbul’un Altınları, Uçurum ve Eski Hikaye gibi dizilerle devam etti. Bu yapımlar TV’de uzun soluklu olamadı. 2014’te dahil olduğu Karadayı dizisindeki Belgin karakteri ise, Funda Eryiğit’in oyunculuk performansının bir kez daha ülkemiz seyircisi tarafından takdir görmesini sağladı. 2016’da Gecenin Kraliçesi ve Poyraz Karayel dizilerinde rol alan Eryiğit; Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisinde ise Evdokya karakterini canlandırmıştı. Can Kırıkları dizisinin ardından dijitaldeki projelere yönelen Eryiğit, 2021’de yayınlanan Son Yaz dizisinin ardından televizyon dizilerinde yer almadı.

İnternet Dizileri ve Filmleri

2020 yılında Netflix’in ilk yerli dizisi Hakan: Muhafız’da rol alan Funda Eryiğit, aynı yıl yine Netflix’te yayınlanan ve Türkiye’nin gündemine oturan Bir Başkadır dizisinde oynadı. Buradaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu; dizinin yönetmeni Berkun Oya’nın bir diğer projesi olan Cici’de de boy gösterdi. Netflix’te yayınlanacak Boğa Boğa ve Kül filmlerinde de rol alacağı kesinleşen Funda Eryiğit, 2023 yılında bu yapımlarla ekranlara dönmüş olacak.

Sinema kariyerinde de birçok başarılı yapım bulunan Funda Eryiğit; Tereddüt, Aden ve Limonata gibi filmlerdeki performanslarıyla epey konuşuldu. Aden filmiyle Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazanan ünlü isim, yakın dönemde ise Ölü Mevsim isimli filmle beyaz perdede yer alacak.

Bir Başkadır ve Cici’de beraber çalıştığı Berkun Oya’yla evleneceklerini açıklayan Funda Eryiğit’in; yedi aylık hamile olduğu ve kısa bir süre sonra anne olacağı da, magazin basınına son dönemde yansıyan haberlerden oldu.

Exit mobile version