Fulya Öztürk Kimdir? Milletvekili Adayı Olacak Mı?

Televizyonda yaptığı programlarla gündeme gelen Fulya Öztürk'ün adı, son günlerde milletvekili adaylığı için geçmekte.

fulya ozturk 1

Son dönemin en popüler habercilerinden Fulya Öztürk, kendi alanının dışında bir konuyla yeniden gündemde. Dün itibarıyla çıkan haberlerde milletvekilliği için teklif aldığı belirtilen ünlü gazeteci, bu alanda konuşulan figürler içerisindeki en beklenmedik isimlerden biri oldu. Saha muhabirliği ve televizyon sunuculuğuyla dikkatleri üzerine çeken başarılı gazeteci, yeni kuşaktaki en popüler medya figürlerinden biri olarak öne çıkıyor. Televizyon haberciliğinin son dönemdeki popüler yüzü Fulya Öztürk, yepyeni bir alanda kendisine yer bulabilir.

Fulya Öztürk kimdir? Hangi haberleri yapmıştır? Milletvekili adayı olacak mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Fulya Öztürk’ün Hayatı

5 Ocak 1989 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesinde dünyaya gelen Fulya Öztürk; beş çocuklu bir ailenin içerisinde yetişti. Lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji’nde tamamlayan Öztürk, üniversiteyi ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nde okudu. 2006 yılında başladığı üniversiteyi 2010 yılında bitiren Öztürk; mezuniyetinin hemen ardından CNN Türk’te görev almaya başladı. Okul esnasındaki ilk tecrübesini de CNN Türk kanalında yaşayan Fulya Öztürk, ilk olarak kanalın programlar departmanında çalıştı. Sonrasındaki adresi ise CNN Türk’ün haber merkezi oldu.

Haber merkezinde üç yıl boyunca kurgu editörlüğü yapan Fulya Öztürk, bu dönemde kanal içerisinden çıkan birçok önemli yapımda da bulundu. Kurgu alanındaki tecrübelerinin ardından saha muhabirliğine geçen Fulya Öztürk; burada gösterdiği performansla birlikte dikkatleri üzerine çekmeye başladı. 2013 yılından itibaren yaptığı “Kobani’den kaçan Suriyeli Besma’nın Hikayesi”, “Türkiye’de Romatolog yok, “Üniversite hastanelerinde hasta yakınlarından istenen medikal malzeme”, “Bir doktorun 36 saat nöbet çilesi” başlıklı haberler; ülke gündemine oturan başlıca işleri oldu.

Aynı dönemde Suriyeli sığınmacılar hakkında yaptığı “Sığınamayanlar” belgeseli, 2015 yılında birçok mecrada “Yılın Muhabiri” ve “En İyi Özel Haber” ödüllerine layık görüldü. Genç yaşta gösterdiği başarılı performansla birlikte, Fulya Öztürk’ün adının haberlerde çok daha net bir biçimde duyulduğu da görülmekteydi.

2018 yılında ülkemizin yaşadığı büyük facialardan Çorlu tren kazasını yerinde takip etti. İnsani Yardım Vakfı’nın Etiyopya’ya ve Somali’ye giden yardımlarını da yerinde haberleştiren Fulya Öztürk; bu yöndeki haberleri sebebiyle HEMPA Çocuk Hakları Derneği’nin Ankara’da düzenlediği Çocuk Hakları Zirvesi’nde En Duyarlı Muhabir Ödülü’nü kazandı. Sonraki yıllarda Dağlık Karabağ savaşı, Cudi Dağı’ndaki PKK operasyonu, Elazığ Depremi gibi önemli haber alanlarında da Fulya Öztürk’ün muhabirlik yaptığı görüldü.

2021 yılında CNN Türk’ten Fox TV’ye geçen Fulya Öztürk, burada kariyerindeki ilk televizyon sunuculuğu deneyimini yaşadı. Fulya ile Umudun Olsun programını bir yıl boyunca sunan ünlü televizyoncu; bu programda kayıp insanlar, cinayetler ve daha birçok adli olaya dair çözüm aradı. TV stüdyolarındaki bu deneyiminin ardından yeniden CNN Türk’te muhabirlik yapmaya başlayan Fulya Öztürk, CNN Türk Haber Merkezi’nin Özel Haberler Şefi görevini üstlendi.

Yakın dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yerli otomobil TOGG’u denemesiyle de hatırlanan Fulya Öztürk, dün itibarıyla milletvekilliği iddialarıyla gündeme geldi. AK Parti’den aday olacağı konuşulan ünlü televizyoncu, siyasetle alakalı çıkan iddialara henüz bir yanıt vermedi.

Exit mobile version