Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in Eğlenceli Parti Anları Ortaya Çıktı

Finlandiya basınının gündemi, Başbakan Sanna Marin'in bir partide çekilen eğlenceli görüntülerle sarsıldı.

sannamarin

Finlandiya basınında siyaset gündemi, beklenilenin çok aksi yönünde ilerledi. Ülkemizde de pek çok kez gündeme gelen siyasilerden olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin; katıldığı bir partide çıkan görüntülerle sosyal medyada çok konuşuldu. Tüm Dünya’dan sosyal medya kullanıcılarının yorumladığı bu görüntülerde; Başbakan Sanna Marin’in eğlenceye fazlaca katıldığı görüntülendi. Kamuya açık ve basınla paylaşılan festivallerde de görüntülenmesiyle bilinen Marin; son çıkan görüntülerdeki davranışları sebebiyle Finlandiya halkı ve basını tarafından eleştiriye tabii tutuldu.

Dün akşam itibarıyla sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde; Sanna Marin’in arkadaşlarıyla içki içtiği ve Finlandiya’nın popüler müziklerinin çalındığı ortamda şarkı söylediği görüldü. Marin’e eşlik eden isimlerin de Finlandiya’da ünlü isimler olduğu tespit edildi. Finlandiyalı ünlü şarkıcı Alma, YouTuber Ilona Ylkorpi ve TV sunucusu Karolina Tuominen’in de aynı partide Sanna Marin’e eşlik ettiği ortaya çıktı. Başbakan Marin’le birlikte görüntülenen bu isimler de; ülkede tepki çeken figürler arasında yer aldı.

Finlandiya’nın ünlü figürleriyle eğlencede görüntülenen Sanna Marin’in bu partide hangi dönemde yer aldığı bilinmiyor. Videonun hangi tarihte çekildiğinin bilinmemesi; Başbakan Marin’in konumuna dair gelen eleştirileri bertaraf etmekte. Bu noktadan kendisini savunanlar olmasına rağmen, tarihi umursamaksızın eleştirilerini arttıran kişilerin fazlalığı da dikkat çekti. Kuzey ülkesinde gündemi karıştıran bu konu, sosyal medyayı da ortadan ikiye bölmüş oldu.

Sanna Marin’in Katıldığı Eğlenceler Sorgulanıyor!

Başbakan Marin’in yakın dönemde de Finlandiya’daki festivallerde ve eğlencelerde boy göstermesi; özellikle de ülkedeki muhafazakar kesim tarafından tepki çekmişti. 36 yaşındaki başbakanın “devlet ağırlığı” taşımadığını söyleyen muhafazakar seçmenler ve basın; Marin’in uzun süre görevde kalamayacağı hakkında tahminde bulunmuştu. Dün yayımlanan gazete haberiyle ortaya çıkan bu görüntüler, henüz resmi makamlar tarafından değerlendirilmedi. Sanna Marin ve ekibine ulaşılmaya çalışıldığını söyleyen Finlandiya basını; bu konuda hiçbir şekilde cevap verilmediğini de haberin içerisindeki detaylara ekledi. Yayımlanması sonrasında da dönüş alınmayan haberdeki eğlence görüntüleri; açıklama gelmemesi sebebiyle de çok eleştiri aldı.

Sosyal Medyadan Marin’e Destek!

Finlandiya başta olmak üzere, Dünya’nın pek çok yerinden Sanna Marin’in görüntüleri hakkında yorumlar yapıldı. Ülkenin sosyal medyadaki önemli bir kısmı, özel hayatına vakit ayırabilmesi nedeniyle Marin’i tebrik etti. Ancak başbakanın görevini aksattığına dair eleştirilerin de oldukça fazla olduğu gözlemlendi. Geçmişte de eğlence ve parti konusunda hiç çekinmediğini gösteren Sanna Marin, pandeminin şiddetli olduğu dönemde de bu konuda eleştiri almıştı.

COVID testinin pozitif olması sonrasında gece kulübüne gittiği ortaya çıkan Marin, halkın sağlığını tehdit etmesi sebebiyle yoğun bir eleştiri bombardımanına tutulmuştu. Pandemi sürecinde yaptığı bu davranıştan dolayı sosyal medya kanallarından özür dileyen Sanna Marin; COVID karantinasının sona ermesinin ardından da eğlenceli görüntüleriyle gündeme oturdu. Sanna Marin’in bağlı olduğu Sosyal Demokrat Parti’den de konu hakkında hiçbir açıklama yapılmadı.

Exit mobile version