Ertuğrul Doğan Kimdir? Trabzonspor’da Hangi Görevleri Üstlendi?

Trabzonspor'da dün yapılan kongre sonucunda, tek aday olarak seçime giren Ertuğrul Doğan başkan seçildi.

ertugrul dogan 1

Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu’nun istifası sonrasında olağanüstü kongre sürecine gidildi. Dün tamamlanan kongreyle birlikte, bordo mavililerin yeni başkanı Ertuğrul Doğan oldu. Trabzon’daki Hayri Gür Spor Kompleksi’nde iki gün boyunca yapılan kongrede, tek liste ve tek adayla seçim süreci geride bırakıldı. 9 bin 278 üyeden yalnızca 1231’i oy kullanırken, bu oylardan 919’unu alan Ertuğrul Doğan’ın başkanlığı tescillendi. Kongreye kadar kulübü vekaleten yöneten Doğan, 2024 sonundaki olağan kongreye kadar kulübün başında olacak.

Ertuğrul Doğan’ın seçilmesiyle birlikte, 56. yılını yaşayan Trabzonspor’da 18. başkanın dönemi başlamış oldu. Son yıllarda Ahmet Ağaoğlu’yla istikrarlı bir yapı kurmayı başaran Trabzonspor, geçtiğimiz yıl ise 37 yıl aradan sonra şampiyonluk ipini göğüsledi. Bu yıl yaşanan düşüşle birlikte hem teknik heyette hem de yönetimde değişikliği zaruri gören bordo mavililer; Ağaoğlu döneminde ikinci başkan pozisyonunda bulunan Ertuğrul Doğan’ı yeni başkan olarak tayin etti.

Trabzonspor’un yeni dönemdeki yönetim kurulu listesi şu şekilde;

Asil üyeler: Zeyyat Kafkas, Ali Haydar Gedikli, Sami Karaman, Kemal Ertürk, Serkan Kılıç, Nevzat Kaya, Faruk Hacıhaliloğlu, Yahya Karahasan, Taner Fikret Saral, Coşkun Öztürk, Ahmet Beşir, İbrahim Şahinkaya, Derviş Köz, Birhan Emre Yazıcı

Yedek üyeler: Ceyhun Eskici, Hüseyin Ekşi, İmdat Yılmaz, Fatih Solak, Selim Burak Özdemir, Mustafa Atmaca, Ali Beyazlı

Bu süreçle birlikte, Trabzonspor’un bir numaralı koltuğu Ertuğrul Doğan’ın oldu. Trabzonspor camiasının yakından tanıdığı Ertuğrul Doğan, birçok farklı çevre tarafından merak edilen bir isim. Ünlü iş insanı ve Trabzonspor’un yeni başkanının hayatı, kulüpteki görevleri ve daha pek çok unsur ise; yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Ertuğrul Doğan Kimdir?

1977 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Ertuğrul Doğan; Trabzon çevresinin sevilen iş insanlarından biri. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Doğan; iş hayatında elde ettiği başarılarla birlikte adını duyurmaya başladı. Uzun süre boyunca Oltan-Köseoğlu Enerji’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan Doğan, 2022 yılında ise kendi soy ismini verdiği bir firma kurdu.

Madencilik, denizcilik, havacılık, enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteren Doğan Yatırım Holding’i kuran Ertuğrul Doğan; şirketinin kurulduğu ilk günlerde Trabzonspor şampiyonluğunun sevincini yaşadı. 2018 yılında Ahmet Ağaoğlu’nun ilk yönetiminde bordo mavili ekipte görev almaya başlayan Doğan; ilk döneminde projeler ve finansman komitesi sorumlusu olmuştu. 2020’de asbaşkanlık görevini üstlenen Doğan, 2021’de ise başkan yardımcısı olarak yönetimde yer aldı. Trabzonspor’da Ağaoğlu’nun iki numarası olarak bilinen ünlü iş insanı, Ahmet Ağaoğlu’nun istifasıyla birlikte başkanlığa talip oldu. Tek aday olarak seçime katılan Doğan, koltuğun yeni sahibi oldu.

Exit mobile version