Erkan Kolçak Köstendil Kimdir? Yeni Bir Dizide Rol Alacak Mı?

Çukur'daki Vartolu karakteriyle tüm Türkiye'nin tanıdığı Erkan Kolçak Köstendil, iki sezondur hiçbir dizide oynamadı.

erkan kolcak kostendil 1

Geçtiğimiz yıllarda televizyonun en popüler isimlerinden biri haline gelen Erkan Kolçak Köstendil; son dönemde ise kendi projeleri üzerinde çalışmaya başladı. İlk uzun metraj yönetmenlik deneyimi olan Tamirhane filminin Netflix’e gelmesiyle bir kez daha gündemde yer bulan ünlü oyuncu; ekranda göründüğü her projede fark yaratmayı başaran isimlerden biri. Özellikle de televizyon dizilerinde oynadığı karakterlerle Türkiye’nin en popüler simalarından olan Köstendil; yeni projeleriyle merakla beklenen oyunculardan biri oldu.

Erkan Kolçak Köstendil kimdir? Yeni bir dizide rol alacak mı? Sinema filmi çekmeye devam edecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Erkan Kolçak Köstendil’in Hayatı

16 Ocak 1983 tarihinde Bursa’da dünyaya gelen Erkan Kolçak Köstendil, üniversite hayatına dek burada yaşadı. Bursa Atatürk Lisesi’nde oynadığı dönemde Bursaspor’un alt yaş takımlarında forma giyen Köstendil; kalecilik üzerine kariyerini şekillendirmekteydi. Futbolda yaşadığı sorunlu süreçlerin ardından lise döneminde tiyatroya yönelen ünlü isim; üniversitede tiyatro okumak için uzun bir süre çalıştı. Bu çalışmanın sonucunda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne girdi ve mezun oldu.

Üniversiteye hazırlandığı yıllarda Tuncay Özinel Tiyatrosu’nda çalışan ve dizi setlerinde reji asistanlığı yapan başarılı oyuncu; üniversite okumaya başladığı dönemde de aynı işlerde yer almayı sürdürdü. İlk kamera önü tecrübesini de asistanlık yaptığı Yılan Hikayesi’nde elde eden Köstendil; okulu bitirdikten sonraki ilk deneyimini ise Kurtlar Vadisi’nde oynadığı bir bölümlük rol ile yaşadı. Bu deneyim sonrasında ağırlığını tiyatroya ve kısa film yönetmenliğine veren başarılı isim; 2010 yılında Vakit isimli kısa filmiyle ödüller aldı.

2009’da Facebook’ta yayınlanmak üzere Mukadderat isimli bir dizi çeken Erkan Kolçak Köstendil; sonraki yıllarda bu dizide yazdığı hikayeleri kitap formatında yayınladı. 2009 yılında kamera önündeki en uzun serüvenlerinden birini yaşamaya başlayan Köstendil, Sakarya Fırat dizisindeki yan karakterlerden Er Mahmut Karakum’a hayat verdi. Bu diziyle birlikte kariyeri yükselişe geçen ünlü isim; 2013 yılında ise Merhamet dizisinde Mehmet karakterini canlandırdı. 2008’de Güz Sancısı’ndaki kısa rolüyle adım attığı sinema kariyerinin ikinci deneyimini ise; 2014’teki İtirazım Var filmiyle yaşadı. Bu yapımda Süperman isimli karakteri canlandıran ünlü oyuncu, filmin dikkat çeken isimlerinden biri oldu.

2014’te kadrosuna dahil olduğu Ulan İstanbul dizisi ise; Erkan Kolçak Köstendil’in kariyerinin yükseliş ivmesini arttırdığı proje oldu. Bu dizide canlandırdığı Karlos karakteriyle Türk izleyicisinin takdirini kazanan ünlü isim; özellikle de dizideki müzik performanslarıyla popüler bir isim haline geldi. 2015 yılında Muhteşem Yüzyıl: Kösem’de kısa süreli rol alan ve Şahin Giray’ı canlandıran Köstendil; aynı yıl Yok Artık, Kara Bela ve Takım: Mahalle Aşkına filmlerinde oynadı. 2016’da kadrosuna girdiği Familya dizisi ise kısa sürede ekranlara veda etti.

2017’de ilk olarak Görünen Adam isimli YouTube dizisinin başrolünü üstlenen Köstendil; aynı yılda oynadığı Çukur dizisinde yükseliş ivmesini daha da arttırdı. Vartolu Saadettin karakterinde gösterdiği performans; başarılı ismin toplumun tamamı tarafından tanınacak seviyede popüler oldu. 4 sezon boyunca Çukur’da Vartolu’yu canlandıran Köstendil; aynı dönemde Müslüm, Sibel ve Türk İşi Dondurma gibi önemli yapımlarda da oynama şansı elde etti.

2022’de iki sinema filmiyle ve bir Netflix filmiyle izleyici karşısına çıkan Erkan Kolçak Köstendil; bu yapımlardan Tamirhane’nin yönetmenliğini de üstlendi. Bandırma Füze Kulübü ve Gönül isimli filmlerdeki performansı ise; izleyici nezdinde takdirle karşılandı. Ünlü oyuncunun yeni bir dizide oynayıp oynamayacağı bilinmemekte. Ancak sinema kariyerine kendi uzun metraj filmleriyle devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version