Emre Altuğ Kimdir? Yalı Çapkını Yeni Bölüm Ne Zaman?

Müzisyenlik yaptığı dönemle hatırlanan Emre Altuğ, son yıllarda ise oyunculuk kariyeriyle öne çıkıyor.

emre altug 1

2000’li yıllarda yaptığı albümlerle epey popüler olan Emre Altuğ, günümüzde ise daha çok oyunculuk performanslarıyla tanınıyor. Son dönemin en çok izlenen dizilerinden Yalı Çapkını’nda oynayan ünlü isim; yeni jenerasyonla bu dizi sayesinde buluşma şansı elde etti. Bir dönemin en çok dinlenen şarkılarına imza atan Altuğ, müzik kariyerini de sürdürmekte. İlk yıllarındaki popülerliğinden uzak görünse de, birçok hayranı kendisinin bütün müzik işlerini takip etmeyi sürdürüyor.

Emre Altuğ kimdir? Yalı Çapkını yeni bölüm ne zaman? Yeni albüm yapacak mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Emre Altuğ’un Hayatı

14 Nisan 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Niyazi Emre Altuğ, Niğde kökenli bir ailenin ikinci çocuğu. Lise eğitimini Şişli Terakki Lisesi’nde tamamlayan ünlü isim, o dönemde gitar çalmaya başlayarak müziğe adım attı. Aynı dönemde oyunculuk yapma isteğini de barındıran Emre Altuğ, üniversiteye İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro bölümünde devam etti. Üniversite mezuniyetinin ardından tiyatro oyunlarında oynamaya başlayan Altuğ, bir yandan da müzik kariyerine vokalistlik yaparak devam etti.

Sezen Aksu, Nilüfer, Levent Yüksel ve Sertab Erener gibi isimlerin vokalistliğini yapan Emre Altuğ, aynı dönemde Haldun Dormen Tiyatrosu’nda 3 sezon boyunca çeşitli oyunlarda rol alma şansına erişti. Uzun yıllar boyunca en büyük isteğinin oyunculuk yapmak olduğunu düşünen Altuğ, ilk albümü İbret-i Alem’le birlikte ağırlığını müzik kariyerine vermeye başladı. 1999 yılında çıkardığı bu albüm, dönemin en başarılı satış rakamlarından birini yakalamasını sağladı. Buradan gelen popülerlikle birlikte, hem oyunculuk hem de müzisyenlik kariyeri aynı anda yükseldi.

2000’li yıllara gelinen dönemde, Emre Altuğ’un popüler televizyon yapımlarında ve sinema filmlerinde de oynadığı görüldü. 2003 yılında çıkan ve çok konuşulan Sıcak albümü öncesinde; Ağaçlar Ayakta Ölür, Tatlı Hayat, Kolay Para ve Neredesin Firuze gibi yapımlarda boy gösterdi. Albümün çıktığı 2003 yılında ise, dönemin en popüler dizilerinden Lise Defteri’nde başrol olarak oynamaktaydı. Sıcak albümünün başarısı sonrasında kısa bir sürede yeni bir müzik projesine girişen Emre Altuğ, 2004’te Dudak Dudağa albümünü yayınladı.

Bu albümle de önemli bir satış rakamı elde eden Emre Altuğ, 2008 yılına dek birçok dizide konuk oyuncu oldu. Eve Giden Yol: 1914 filminin oyuncu kadrosunda da yer alan ünlü isim; 2007 yılında ise Kişiye Özel albümü ile sevenlerinin karşısına çıktı. 2011 ve 2017 yıllarında da iki albüm çıkaran Altuğ, sonraki yıllarda ise birkaç single çalışması ile dinleyicilerini sevindirdi. 2008 yılındaki Mert ile Gert dizisinin ardından yeniden televizyon dizilerine dönen Emre Altuğ, bir yandan da tiyatroda müzikal oyunlarda boy göstermekteydi.

2008 yılında ünlü manken Çağla Şikel’le evlenen Emre Altuğ, 7 yıl içerisinde iki çocuk sahibi oldu. 2015’te anlaşarak ayrıldıklarını bildiren ikili, sonraki yıllarda da çocukları için bir araya gelen ebeveynler olarak bilinmekteydi. 2019 yılından itibaren kesintisiz olarak televizyon ekranlarında yer alan Emre Altuğ, Güldür Güldür Show ile 5 yıllık televizyon arasına son vermişti.

3 sezon boyunca çeşitli bölümlerde Güldür Güldür kadrosunda yer alan ünlü isim; 2021 yılında ise Kırmızı Oda’da konuk oyuncu oldu ve Sihirli Annem’in yeniden çevrildiği kadrosunda başrol oynadı. Yalı Çapkını ile reyting listelerinin üst sıralarını gören Altuğ, Cuma akşamlarının en çok izlenen yapımında Orhan Koran karakterini canlandırıyor.

Exit mobile version