Elçin Sangu Kimdir? Çöp Adam’ın Yeni Bölümü Ne Zaman?

Bu sezon Çöp Adam dizisiyle ekranlara dönen Elçin Sangu, aynı zamanda müzikal performansıyla da dikkat çekiyor.

elcin sangu 1

Günümüzün en popüler dizi oyuncularından biri olan Elçin Sangu, yer aldığı birçok projede oyunculuk performansıyla övgü almayı başardı. Oyunculuk kariyerinde uzun süredir istikrarlı bir çizgi tutturan Sangu, yakın dönemde müzikal performansıyla da hayranlarının karşısına çıktı. Birçok farklı karaktere hayat verebilmesiyle oyunculuktaki seviyesini kanıtlayan yıldız isim, bu sezon ise Çöp Adam dizisiyle televizyonlara geri döndü. Çarşamba akşamlarının merakla beklenen dizisi Çöp Adam’ın yıldızı Sangu’nun hayatı, geçmişteki projeleri ve daha birçok detay bu yazıda.

Elçin Sangu’nun Hayatı

13 Ağustos 1985 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Elçin Sangu, Çerkes kökenli bir aileye mensup. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamlayan başarılı oyuncu, yükseköğrenim hayatında ise sanat alanına yöneldi. Mersin Üniversitesi’nde Opera bölümünde okuyan Sangu, sahne hayatına bu dönemden itibaren başlangıç yaptı. Üniversite zamanında Sahne Tozu Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi de alan Sangu, kariyerini oyunculuk alanında şekillendirdi.

TV Kariyeri

2011 yılında Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisiyle televizyon kariyerine adım atan Elçin Sangu; buradaki Jale rolüyle beğeni topladı. Sonrasında 2013-2014 yılları arasında Bir Aşk Hikayesi dizisinde rol alan başarılı oyuncu, bu projeyi takiben Kurt Seyit ve Şura dizisinde de oynadı. 2015 yılında Sevdam Alabora dizisinde Zeynep karakterini canlandıran Sangu, bu kısa maceranın ardından kendisine popülerliği getiren projeyi kabul etti.

Bir yaz dizisi olarak planlanan ve beklentilerin epey üzerine çıkan Kiralık Aşk dizisi; Elçin Sangu’nun kariyeri ivmesini çok daha yükseklere çıkardı. 69 bölüm boyunca Defne karakterine hayat veren yıldız isim, proje içerisinde rol arkadaşı Barış Arduç’la birlikte kariyeri yükselişe geçen iki isimden biri oldu. Dizinin bittiği 2017 yılında yine Barış Arduç’la Mutluluk Zamanı adlı sinema filminde oynayan Sangu, kariyerinin ilk uzun metraj filminde de başrol oynama şansına erişti.

Kiralık Aşk dizisinin elde ettiği başarı, Elçin Sangu’nun kariyerinde hala etkili konumda. Instagram’da en çok takip edilen Türk oyunculardan biri olan Sangu, bir dönem bu alanda zirvedeydi. Kiralık Aşk sonrasında Show TV’de yayınlanan Çarpışma dizisinde rol alan başarılı oyuncu, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ile paylaştığı bu yapımla sadece 24 bölüm ekranlarda kalabildi. Dizinin reyting nedeniyle iptal olması, Elçin Sangu’nun birçok hayranının sosyal medyada tepki göstermesine yol açtı.

İyi Günde Kötü Günde ve Yalancılar ve Mumları dizileriyle de reyting başarısı yakalayamayan Sangu; dijital platformlarda ise Yaşayamayanlar adlı fantastik yapımda rol aldı. 2020 yılında Netflix’te yayınlanan 9 Kere Leyla filminde Haluk Bilginer ve Demet Akbağ ile başrolleri paylaşan Sangu; bir yandan da birçok reklam projesiyle de gündemde kalmakta.

Günümüzde Çöp Adam dizisindeki Peri rolüyle ekranlarda boy gösteren Sangu, Çarşamba akşamları dizi izleyen birçok kişinin favori isimlerinden biri konumunda. Magazin dünyasında görünür olmamasıyla da bilinen başarılı oyuncu, birçok kez maçlarını izlerken görüntülendiği Beşiktaş taraftarlığıyla da dikkat çekiyor.

Exit mobile version